avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii 

Forum Activitate UngureanuSilviu

Activitate UngureanuSilviu

Spuneti asta din experienta unor astfel de cazuri avute, studiate sau este o presupunere sau parere personala?
Intreb deoarece as avea nevoie de pareri ale unor oameni care stiu ce vorbesc, din experienta sau precedente studiate.
Intermediarul a "verificat" firma si mi-a spus ca este in regula. Treaba lui era sa caute masina si sa se asigure ca toate sunt in regula, acte, tranzactie, transport, pana masina ajunge la mine.
Am decis asta deoarece aveam nevoie de o persoana care se pricepe, tocmai de aceea i-am platit comision pentru servicii.
Am postat aici nu pentru a ma certa cineva sau sa aveti impresia ca ascund cumva ceva din adevar, ca ceea ce v-am spus este corect si am ales acest mod tocmai pentru a ma feri de de probleme si considerand ca cei care se ocupa de acest business stiu ce au de facut.
Mai ales ca respectivul intermediar a adus probabil sute de masini, mai mult mi-a fost recomandat de un prieten apropiat care este dispus sa vina ca martor intr-un eventual proces.
Multumesc!


marianliviuh a scris:

Dacă el are dovada că a virat banii mai departe, șanse 0 să recuperați banii de la el. Cu atât mai mult cu cât chiar dumneavoastră a-ți găsit vânzătorul pe FB și i-ați indicat unde să trimită banii. El urma să vă aducă mașina și să se ocupe de acte în plus pt că nu v-a mers contul l-ati rugat să facă el viramentul. Nu el v-a țepuit ci acea firmă. Pierdeți vremea și banii cu avocați și un proces civil.
Mai ales că spuneți că deja e deschis un dosar penal sau a-ți făcut plângere la poliție. Mai bine mai insistați pe la poliție... chiar dacă țepuitorul este din Germania se pot face demersuri.

Buna dimineata!
Da, am vazut un extras de cont in care transferase suma catre presupusul vanzator.
Multumesc!
Multumesc pentru raspuns, s-a apelat la un intermediar care se ocupa cu acest tip de business tocmai pentru a nu ajunge in situatia aceasta si presupunand ca cei care se ocupa cu acest lucru nu ar trebui sa trimita banii oricum si sa isi asume acest lucru.
Sunt constient ca este imposibil sa imi spuna cineva ca am sanse de 70, 80 sau 95% de castig dar in acelasi timp din experienta poate s-ar putea emite o parere cat mai realista.
Dupa cum merg lucrurile cu siguranta vom ajunge in instanta, ideea era sa imi fac o imagine genearla considerand rezolutiile din alte procese similare care ar fi sansele mele.
Multumesc!
Buna ziua!
Am următoarea situație, am discutat cu o persoană care se ocupă cu achiziția și aducerea de mașini din străinătate sa imi achiziționeze o mașină.
După o perioadă în care am căutat și eu și el, am găsit pe o pagina de Facebook un parc care teoretic vindea mașini iar eu i-am indicat ca as dori una dintre mașinile respective.
"Intermediarul" de care vă spuneam a luat legătura cu parcul, a discutat și a negociat prețul pentru achiziția mașinii. Mi a spus să transfer banii în contul pe care i-l indicase parcul auto cu care a discutat dar eu nu am putut să fac transferul catre ei și atunci s-a oferit el sa primeasca banii de la mine si sa ii transfere mai departe catre parcul auto, suma fiind de cateva mii de Euro initial. A doua zi i-am transferat și banii pentru transportul mașinii în România plus comisionul lui pentru intermediere.
La câteva zile distanță am văzut din nou mașina pe care o "cumpărasem" postată pe pagina de Facebook, plus că am realizat că mașina care trebuia să plece imediat nu mai pleca iar cand intrebam primeam tot felul de scuze din partea parcului auto prin intermediar.
Intr-o discutie am intrebat intermediarul ce părere are despre faptul ca masina a aparut repostata și i-am spus că mi se pare ciudat el spunându-mi să stau liniștit ca nu este nicio problemă și că de obicei fac acest lucru pentru a atrage alți clienți în plus el ar fi verificat firma si este in regula.
La alte câteva zile distanță a aealizați și el că de fapt o păcăleală și a depus o plângere la poliția economica și la bancă.
Au trecut câteva luni de atunci, in acare am comunicat prin mesaje cu intermediarul, luni in care eu am incercat sa ajut prin cunoștințele mele din țara respectivă să găsim niște informații care ar putea duce la respectiva firma, fara succes.
L-am sunat si i-am spus ca vreau sa imi dea banii inapoi iar el nu a parut ca ar avea vre-un gand.
mentionez ca nu am facut nici un contract, majoritatea convorbirilor le am pe Whatapp, banii i-am transferat prin banca iar la mentiuni am scris "plata masina" si " Plata transport".
Intrebarea pe care o am la dumneavoastra este, in considerentul in care nu imi va inapoia banii si ii voi actiona in judecata, care ar fi sansele ca eu sa pierd acest proces?
Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti calculul cu atentie la sumele de pe fluturas. Acest beneficiu trebuie evidentiat pe fluturasul de salatiu dar nu ar trebui sa vi se retina acei bani. Uitati-va cu atentie si faceti calculul.
Buna seara!
Revin cu acest mesaj pentru a aduce din nou in atentie acest subiect care nu a gasit nici un raspuns.
Sper sa fie cineva printre dumneavoastra care cunoaste aceste aspecte legale si ma poate lamuri.
Multumesc!
Buna ziua!
Va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie: Angajatorul doreste sa instaleze siteme de monitorizare video si audio (optiunea audio sutine ca va fi dezactivata) in masinile companiei care deja au instalate sisteme de monitorizare prin GPS. Aceste sisteme inregistreaza pe parcursul calatoriei atat carosabilul cat si conducatorul auto, avand in componenta si niste avertizari de exemplu la trecerea pietonilor sau daca conducatorul fumeaza etc.
O mare parte din coducatorii auto nu sunt soferi angajati ci detin alte functii in cadrul companiei, conducand masinile pentru deplasarile in interes de serviciu.
Din punct de vedere legal, compania are dreptul sa inregistreze conducatorul auto pe parcursul calatoriei?
Exista vreo cale prin care conducatorul auto poate refuza sa fie filmat? Daca da, in baza carei legi?
Multumesc!
Răspuns la discuția Stima! Doresc achiziționarea ...
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se solicita nici o dovada, este o declaratie pe care trebuie sa o completezi si atat.
Cand depuneti banii, completeti la provenienta - salariu. Nu o sa va ceara nimeni bonurile de la casele de schmb de acum 5 ani de cand strangeti banii.
Bafta!
Multumesc!
Buna ziua!

Va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie:
Angajatului i s-a oferit posibilitatea de a lucra la o filiala a companiei care este in afara Uniunii Europene. Urmeaza a i se face o oferta de la filiala respectiva in viitorul apropiat. Contractual ar putea avea o viabilitate de 3-5 ani sau mai mult.
Toate acestea vin in urma unor promisiuni ale sefului direct pe care nu le-a onorat, iar cand angajatul a cerut explicatii sefului direct referitor la promisiuni, acesta a venit cu varianta de tranfer de care am spus mai sus, ignorand a raspunde macar evaziv intrebarilor subalternului referitoare la functia promisa.
Transferul in sine ar fi o oportunitate buna de dezvoltare a angajatului, singura si marea problema este aceea ca o data transferat pe entitatea respectiva, contractul angajatului poate inceta oricad si fara explicatii sau alte implicatii legale, clar mult mai usor decat daca ar ramane angajat al entitatii din Romania.
Transferul ar insemna ca angajatul trebuie sa demisioneze din pozitia pe care o are la compania din Romania (conform practicilor uzuale ale companiei), dupa primirea ofertei si acceptarea noului contract.
Ce varinate legale sunt ca angajatul sa nu demisioneze de la compania din Romania ci doar sa suspende contractual pe o perioada de 2-5 ani sau nedeterminata, cel putin pana se dovedeste ca initiativa este una rela si nu pe o perioada limitata avand ca scop eliminarea angajatului din companie.
Aceste suspiciuni sunt fondate considernd faptul ca in trecut s-a petrecut ceva similar si nu ar fi exclus sa se repete tinand cont de cele mentionate mai sus.
Care ar fi cea mai buna varianta prin care, daca prin absurd, contractual din afara tarii ar inceta dupa o perioada de timp, angajatul sa poata reveni la fostul sau loc de munca in compania din Romania.
Multumesc anticipat pentru ajutor.