avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Activitate isabelamar

Activitate isabelamar

au cerut completari pentru ca nu iesea punctajul bun, prin ordin al ministrului au fost stabilite criteriile pentru evaluarea riscului fiscal. Si probabil au vrut sa va ajute, solicitand si alte documente, puteau sa va dea raspunsul ca nu va incadrati ca platitor tva si nu cred ca era convenabil.
daca nu au introdus documentele dumneavoastra in calculator inseamna ca au lucrat la alta societate, nu ca au stat degeaba cu documentele dumneavoastra pe birou.

floradu88 a scris:

Am depus toate documentele necesare conform legii, doar ca mi s-au cerut de fiecare data completari cu alte documente a caror utilitate nu o vad si pentru motive aleatoare.

Sincer, am asteptat cate o luna cu dosarul la ei fara ca ei sa il bage in calculator.

probabil ca dumneavoastra nu ati depus toate documentele solicitate si vi s-au solicitat documente pentru completare.
din cate stiu, pentru inregistrarea in scopuri TVA, se cerea o documentatie, se introduceau datele intr-un program care valida sau nu inregistrarea.

floradu88 a scris:

Nu, nu e asa.

Am dorit sa semnez un contract cu o alta firma externa si una din conditii era ca firma sa fie platitoare de tva.

Am depus toate documentele necesare conform legii si anaf nu si-a indeplinit obligatiile, mi-au tot spus sa revin dupa o saptamana si cum trecea luna mai imi cereau inca un bilant, inca o declaratie, la fel pentru ultimele 6 luni.

Mie nu mi se pare normal sa ma tot amane, iar acum au depasit cu 5 zile termenul in care trebuiau sa imi furnizeze certificatul de platitor de TVA.



din ce spuneti dumneavoastra, inteleg ca firma a fost declarata inactiva pe motiv de sediu expirat
pentru reactivare, trebuiesc indeplinite anumite conditii, printre care depunerea tuturor declaratiilor si bilanturilor contabile si plata datoriilor catre buget.
verificarile se efectueaza conform unor planuri, asa ca nu cred ca are rost sa actionati in instanta, pentru ca organele fiscale nu gresesc cu nimic, indeplinesc procedura. Cand veti avea totul in regula, veti primi instiintare ca firma a fost reactivata.
Buna ziua.
Ati facut dumneavoastra o solicitare sau ati fost invitat sa puneti la dispozitie documente?
multumesc foarte mult.
as vrea sa se inchida acest subiect, consider ca s-au postat informatiile necesare.
Eu nu vreau sa intru in polemici, DAR expertul a primit adresa, vineri a fost pusa la posta, marti a primit plicul. La termenul precedent la dosar nu a fost depusa nicio notificare din partea expertului, este activ, iar amenda este mult prea mica, pentru 50 lei nu cred ca va avea vreo remuscare.
Referitor la faptul ca mi-am permis sa apreciez timpul necesar, m-am ghidat dupa ce ati scris dumneavoastra: ""Va veti convinge daca faceti un calcul simplu referitor la date: data sedintei publice in care se desemneaza expertul (A), data la care pleaca adresa din arhiva tribunalului catre expert (A+minim 7 zile, maxim o luna), primul termen de judecata pana la depunere raport de expertiza (A+12 zile, in medie, raman 4-5 zile, de multe ori inclusiv sambata si duminica), trimitere adrese de convocare parti in dosar (1-2 zile de la primirea adresei de desemnare expert + 4-5 zile pana sa ajunga la destinatar+ 5 zile obligatorii, inainte de data convocarii), desfasurare expertiza (minim 1 zi), studiere documente si eventuale lamuriri suplimentare solicitate partilor, Adunand se ajunge la cele 2 luni mentionate. ""
Ce inseamna studierea documentelor si eventuale lamuriri suplimentare? Si unde se realizeaza aceasta? Am sunat la Primarie sa intreb si nu a fost primita nicio adresa. Lucrez intr-o institutie de stat si corespondenta prin posta nu imi este straina. Si nici termenele.
Deci?! Am dreptate ca expertii nu isi fac treaba? Eu zic ca profita de faptul ca expertizele dispuse de instanta au onorarii bunicele si sunt certe. Dar ca nu sunt seriosi, iar legea nu ii ajuta pe cetateni.
Oricum, vreau sa ma informez daca exista o organizatie a expertilor pentru ca vreau sa fac o sesizare, Mi se pare inacceptabil sa nu tii seama de o dispozitie a justitiei.

domnule Popa, cu tot respectul:
-sedinta publica de desemnare expert: 22 ianuarie
-data plata onorariu provizoriu: 24 ianuarie
-data transmitere adresa catre expert: 25 ianuarie
- primul termen de judecata pana la depunerea raportului de expertiza: 13 martie
astazi este 21 martie, urmatorul termen 24 aprilie

gresesc eu cand am indoiel in ceea ce priveste corectitudinea expertului desemnat?
din ce spuneti dumneavoastra, expertul ar fi trebuit sa trimita macar adresa de convocare a partilor, dar mai este putin si vine urmatorul termen.
presupun ca daca va realiza expertiza, domnul expert va depune in instanta o factura cu onorariu suplimentar si cu ceva raport de activitate in spate,
faptic expertiza se efectueaza intr-o zi iar documentarea se poate face in maxim o zi (este vorba despre un act de donatie si ceva relatii la Primarie in ceea ce priveste suprafetele, iar daca expertul ar merge la Judecatorie pentru studiu dosar ar gasi acolo tot ce il intereseaza), iar pentru deplasarea la 30 km ii sunt de ajuns banii pe care i-am platit,
multumesc
eu vreau sa se faca expertiza, sa se termine procesul, sa imi primesc partea de locuinta care mi se cuvine de drept si cheltuielile de judecata.
am inteles exact ce trebuie sa fac


Ioan Ciobanu a scris:

Solicitati instantei in scris sa ia toate masurile ce se impun pentru urgentarea efectuarii expertizei.
ing. Ioan Ciobanu

multumesc de sfat, din pacate, atata timp cat doar eu am interesul sa se efectueze aceasta expertiza, iar partea adversa cauta orice solutie sa amane cat mai mult, sunt slabe sanse sa se realizeze prea curand. Plus ca la instanta chiar nu stiu ce sa invoc, pentru judecator este cel mai usor sa dea termen pe motiv "lipsa expertiza"
POPA GHEORGHE a scris:

Este ilegal sa inregistrati convorbirea fara acceptul celui cu care vorbiti la telefon.
Dupa cum am mentionat in ultimul meu mesaj, legislatia in vigoare nu mentioneaza posibilitatea contactarii expertului de catre partile intr-un proces in vederea stabilirii datelor legate de efectuarea expertizei. Numai expertul are acesta posibilitate, legal.


probabil ca aveti dreptate, dar, repet, eu nu am nicio vina ca expertul nu isi face treaba.
Nu e vina mea ca e incarcat cu alte dosare, atata timp cat s-a inscris pe listele de experti agreati de judecatorie, parerea mea este ca trebuie sa isi faca meseria.
Nu am citit inca legislatia in domeniu, probabil ca nu se prevede ca am voie sa iau legatura cu expertul, dar nici nu cred ca se prevede ca expertul sa amane la nesfarsit lucrarea, mai ales ca nu depune notificari la instanta.
Iar in ceea ce priveste posibilitatea inregistrarii, daca expertul va motiva lipsa expertizei dintr-un anume motiv, iar realitatea va fi alta? Judecatorul nu trebuie sa cunoasca realitatea?!
Imi cer scuze daca v-am jicnit cu postarea mea, probabil ca exista si experti care isi fac meseria corect, dar in zona mea, fara o ""atentie"" nu se porneste la drum.