avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Activitate PO246087

Activitate PO246087

Răspuns la discuția Este necesar punct de lucru?
Multumesc pentru raspuns.
Si in cazul acesta unde au loc controalele?
Răspuns la discuția Este necesar punct de lucru?
De exemplu, continutul unui site (partea de text).
Buna seara și la multi ani!
Sunt asociat unic la un srl care desfasoara activitati încadrate în clasa CAEN 581. Am sediul social închiriat și declarație pe proprie raspundere ca nu desfasor activitati la sediul social.
De asemenea, am certificat constatator de la onrc prin care au inregistrat declarația pe proprie răspundere conform căreia activitatea se desfasoara la beneficiar si/sau in afara sediilor proprii.
Întrebarea mea este, în aceste conditii, pentru a desfasura activitatea legal, am nevoie de un punct de lucru?
De asemenea, daca raspunsul este negativ, în cazul unui control, unde se va desfasura acesta (de la ITM, de la ANAf)?
Va multumesc mult!
Asta am inteles si eu din lege. Ce nu am inteles: in ce conditii se reseteaza acest termen si daca ANAF-ul executa datorii deja prescrise.
Doar ce am fost înștiințat.

gi-jane2 a scris:

Nu prea am inteles, dvs aveti poprirea instituita, vi se retin bani deja sau acum v-au instiintat ca sa infiintat poprirea ?

Va solicit ajutorul legat de o procedura de executare demarata de ANAF într-o localitate de la fostul domiciliu. Titlul executoriu in baza caruia s-a dispus poprirea este din data de 20.12.2011. La acesta se adauga dobanzi cam din doi in doi ani.
Intrebarile mele ar fi: respectiva creanta nu este prescrisa? care ar fi criteriile pentru care perioada de cinci ani s-ar relua? nu am facut nici un act de recunoastere si nici o plata in acest interval, fiind in cea mai mare parte plecat din tara.
Daca titlul executoriu este emis de o administratie fiscala de la fostul domiciliu (localitate din provincie) iar eu momentan am domiciliu in Bucuresti, unde pot contesta executarea silita?
Sunt in cautarea unui avocat specializat pe astfel de probleme, trebuie sa fie din localitatea unde s-a dispus poprirea sau poate fi din Bucuresti?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
In primul rand multumesc pentru raspuns. Inteleg ca in cazul in care doresc sa ma retrag din acest contract, trebuie sa platesc dobanzi conform codului civil, in ciuda erorii de redactare din contract?
Legat de evanziunea fiscala si demascarea...e o practica la nivelul majoritatii gradinitelor din capitala si tara, Ei spun ca nu obtin profit si ca parintii ii sponsorizeaza pentru a putea avea grija de copii. Nu vad de ce mi-as face eu griji daca obtin ei profit sau nu.,
Multumesc!
Buna ziua,
Urmeaza sa inchei un contract de sponsorizare cu un ONG care mascheaza plata pentru gradinita particulara la care va merge copilul. Intre clauze se regasesc urmatoarele:
4. Durata contractului
Prezentul contract se incheie la Bucuresti si este valabil până la data de 31.08.2019. Contractul nu poate fi modificat sau cedat decat cu acordul ambelor partilor.
5. Răspunderea contractuală
Partea in culpa va plati daune conform Codului Fiscal. Forta majora, comunicata in scris, in termen de 5 zile, exonereaza de raspundere. Partile nu vor fi raspunzatoare.
Imi poate cineva spune, in cazul in care doresc sa reziliez contractul anterior datei 31.08.2019, care sunt daunele prevăzute de Codul fiscal?
Multumesc!
Speta pe scurt: am fost amendat contraventional si mi s-a suspendat dreptul de a conduce pentru neacordare de prioritate pieton (pe nedrept din punctul meu de vedere, dar asta conteaza mai putin). Vreau sa fac contestatie la respectiva amenda si am doua intrebari:
1. Polistul nu a specificat faptul ca pot plati in 48 de ore suma de xxx, drept urmare la administratia financiara am fost obligat sa platesc suma intreaga (in termenul de 48 de ore lucratoare). Este acesta un motiv de nulitate proces verbal?
2. Cum se obtine certificatul de grefa si in cat timp din momentul depunerii plangerii?
Ar mai fi o solicitare, daca poate cineva sa imi redacteze, evident contra cost, plangerea contraventionala si ce imi trebuie pentru certificatul de grefa.
Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Cui cer cheltuieli de judecata?
Si inca o intrebare, ai avut cumva de la momentul popririi bani retrasi in contul acelei popriri? Cum i-ai recuperat? Ai facut intoarcerea executarii silite?