avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1154 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Monicauk

Activitate Monicauk

Buna ziua, in cazul infractiunii de abandon de familie, unde trebuie sa depun plangere penala?
De asemenea, pt aceeasi situatie, unde trebuie sa demarez procedura de decadere din drepturile parintesti?
In ambele situatii, se citeaza si paratul? (Care de zeci de ani isi schimba domiciliul pt a se exonera de responsabilitati si nu raspunde autoritatilor, fiind pana in prezent imposibila executarea silita).
Oare pot si cum Combate aceasta Dispozitie abuziva si ilegala a instantei?

Timp in care, a dispus pt Reclamant sa depuna traducerea cu Google Translate a Cererii sale care pana astazi a ramas depusa de el in Limba Straina?
Pe langa ilegalitatea dispozitiei instantei, este si discriminatoare si inechitabila!
Ce pot face?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Procesul se judeca in limba română.
Cine a zis sa procedați asa?

București 2025

Asa am crezut si eu ca procesul este in Romania, pe legea Romana in Limba Statului Roman!
Cu mare surprindere, am vazut la Arhiva Dosarului Dispozitia (inca necomunicata) a Judecatoarei, ca eu ca si Parat sa depun pt Comunicarea Reclamantului si Traducerea Autorizata a Intampinarii mele!

I

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Procesul se judeca in limba română.
Cine a zis sa procedați asa?

București 2025

Buna ziua, exista obligativitatea legala de a depune Intampinarea tradusa autorizat in Limba straina pt comunicarea Reclamantului cetatean strain care a facut Cererea in Romania? Care ar fi textul de lege? Va multumesc!
Va multumesc frumos!

Certificatul de nastere banuiesc va trebui tradus legalizat din uk? Sau va trebui inscriu nou nascutul si la registrul civil din romania?
Cererea tip de unde o pot descarca electronic?

Multumesc
Nu stiu cum sa interpretez mai bine "a locui" , eu am resedinta si jobul in romania, faptul ca stau momentan mai mult in strainatate este din cauza unor probleme de sanatate pe care din pacate nu le pot trata in Romania, dar vin des si acolo as considera ca locuiesc, nefiind rezidenta in strainatate.

Ce acte am nevoie pt a depune solicitarea de indemnizatie?

Multumesc frumos
Va multumesc pentru raspuns dar chiar am nevoie de aceasta completare, eu am doar cetatenie romana si lucrez si platesc taxe substantiale doar in romania!
Copilul meu va avea cetatenie romana!
Ar fi nedrept ca dupa atatia ani de munca in romania, unica tara in care lucrez si platesc taxe pana in prezent, sa nu beneficiez de indemnizatie crestere copil!