avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acum aprox 1 an am incheiat un contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acum aprox 1 an am incheiat un contract de ...

Buna ziua tuturor, acum aprox 1 an am incheiat un contract de inchiriere a unui imobil cu un locatar cu o durata de 1 an. Platile s-au facut bancar iar eu ca Proprietar nu am deranjat niciodata chiriasul, nestiind ce face acolo. Din cauza neintelegerilor dintre noi ca parti la marirea chiriei pt un nou contract, nu l-am mai prelungit si am stabilit predarea-primirea imobilului in starea in care a fost preluat, conform clauzelor contractuale, cu Proces-Verbal de Predare-Primire care sa consemneze starea bunurilor, stabilind de comun acord ca Garantia sa fie restituita la plata tuturor facturilor de consum, sub conditia neexistentei prejudiciilor. La data respectiva, Chiriasul ma primeste in imobil intr-o stare de degradare teribila, fara niciun proces-verbal! Mai mult, desi din tocul usii mirosul execrabil de afumat intens, pereti negri lipiciosi, si multe alte daune pe care aveam sa le constat dupa plecarea lui, ma astepta cu un singur document scris-in loc de proces-verbal de predare primire cf obligatiei sale contractuale (intocmai cum i-am predat si eu imobilul cu Proces Verbal de predare-primire cand am semnat locatiunea), O Promisiune de Obligatie din partea mea de a-i restitui garantia! Evident, am refuzat sa semnez asa ceva, iar Chiriasul mi-a trantit doar cheile imobilului a parasit grabit, lasandu-ma sa constat si alte daune! A refuzat sa isi asume faptul ca a fumat intens, ajutat clar de foarte multi prieteni fumatori, intr-un spatiu open-space mic de 20 mp, fara balcon si deseori cu geamuri inchise, asa cum a reiesit din analizele expertilor evaluatori pe care am fost nevoit sa ii contactez si care au apreciat ca fumatul in interior ajunsese la tencuiala peretilor, afectase mobila, tapiteria patului din care a fumat, salteaua, instalatiile electrice, aerul conditionat etc! Astfel incat, o renovare a prejudiciilor cauzate necesita daramarea pana la tencuiala, abia apoi tratamentul peretilor cu solutii antifum si degresante impotriva nicotinei lipicioase de pe peretii afumati, schimbarea patului sau curatarea chimica cu solutii profesioniste antitabac si nicotina, reparatia aerului conditionat, abia apoi zugravirea peretilor intregului imobil, lucrari care ar fi durat cel putin cateva luni de zile, imobilul fiind incontinuu aerisit si privandu-ma de toate chiriile pe lunile pe care trebuia sa tin imobilul in santier masiv! Toate aceste renovari se estimau de minim 10-15 ori mai mari decat garantia solicitata de Chirias! Acesta a continuat abuzul, lasand platite decat partial facturile sale de utilitati pt perioada in care a stat! Din cauza ca nu am avut suficienti bani sa investesc in acoperirea prejudiciiilor substantiale provocate de chirias, am facut o minim renovare prin curatarea chimica a suprafetelor cu solutii profesioniste, zugravirea in 2 maini de lavabila si amorsa cu solutie speciala anterioara zugravelii profesioniste, peste tencuiala care era deja afumata! A durat 2 luni in care s-a aerisit incontinuu si am folosit inclusiv odorizante cu uleiuri esentiale profesioniste pt indepartarea fumului si substantelor toxice si carcinogene din pereti si suprafete, am reparat aerul. Chiriasul, dupa ce mi-a trimis o somatie de restituire a garantiei (care nici macar nu era prevazuta contractual modul restituirii sau restituirea ci din discutiile dintre noi, a intentat proces in judecata unde solicita atat garantia, dobanda legala si daune morale de cat de mult a suferit el, nu eu, timp de 2 luni in santier dupa daunele lui :-))), cu cheltuieli de judecata. Ce pot face si ce sanse credeti ca are sa castige astfel de proces? Va multumesc anticipat! Cu respect!
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 19:42, 15 Octombrie 2025
Șansele vi le aproximeaza un av într o consultație după studiul actelor contract ,,pv ,povestirea de către dvs a situației.etc.Daca va da în judecata puteți și dvs formula o cerere reconventionala prin care sa solicitați contravaloarea sumelor cheltuite pt renovare(în măsura în care por fi dovedite)etc.Afirmatiile de pe un forum privind eventuale sanse făcute în necunostiinta de cauza nu va ajuta cu nimic..
Ultima modificare: Miercuri, 15 Octombrie 2025
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire garantie dupa rezilierea contractului de inchiriere gratiera22 gratiera22 Am avut un contract de inchiriere a unui imobil cu o firma. Dupa 5 ani, chiriasul a cerut rezilierea contractului. La incheierea contractului am cerut si ... (vezi toată discuția)
Fumatul la bloc Tinasb Tinasb dedesubtul ap. nostru, sint chiriasi, 4 la numar toti fumatori. Fumeaza la fiecare 30min in balcoane (deschise, 2), de unde ne intra fumul in toate ... (vezi toată discuția)
Neprezentarea chiriasului la predarea apartamentului ralucagr ralucagr Buna ziua. In calitate de proprietar, in luna decembrie 2022 am inchiriat un apartament de 3 camere. In aprilie 2023 am dat notificare cf contract, denuntand ... (vezi toată discuția)