avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Activitate Morisca10

Activitate Morisca10

Buna ziua , angajatorul privat doreste sa platesc din propiul meu buzunar , examenul de medicina muncii , avizul psihologic , adeverinta de la medicul de familie cu mentiunea apt sanatos , aceste acte fiind necesare ptentru angajare , intrebarea mea este daca este normal sa platesc eu din propiul meu buzunar aceste acte necesare angajarii , si daca raspunsul este negativ ce lege incalca angajatorul daca ma pune sa platesc eu aceste acte de angajare , consider ca nu este normal ca eu sa platesc aceste acte de angajare . Va multumesc !
si poprirea este valabila doar in Romania ?
Buna ziua , poprirea pe CNP este valabila doar pe teritoriul Romaniei ? sau pe tot cuprinsul UE ? cat trebuie sa opreasca executorul din salariu avand in vedere ca este singura sursa de venit , daca vom lucra pe teritoriul Romania ?
Bună ziua , care este suma pe care trebuie sa o plătească o persoana fizica la Anaf și care nu obține venituri din salariu sau din alte părți, și care dorește sa fie asigurata în sistemul de sănătate de stat.
Buna ziua , as dori sa va intreb , daca este obligatoriu pentru o firma privata de a acorda sporul de vechime a unui lucrator pentru toata perioada lucrata dea lungul timpului , adica de cand sa angajat prima data pina in prezent . va multumesc pentru timpul acordat
Buna ziua , as dori sa va adresez o intrebare legat de Revolut , avem un nou angajat care a prezentat un iban local de la Revolut pentru livrare de salariu in acel cont , contabilul firmei nu vrea sa inregistreze acel cont de Revolut pe motiv ca banca nu este recunoscuta in Romania , este legal faptul ca contabilul refuza acest lucru si ce lege interzice in Romania livrarea de salariu pe un cont local de Revolut ?
Buna ziua , dorim sa angajam la o firma privata o persoana , , as dori sa va intreb , este in mod obligatoriu la dosarul de angajare ca o persoana care face angajarea sa prezinte adeverinta de la medicul de familie cu mentiunea apt de munca ? sau aceasta adeverinta poate sa fie adusa si ulterior datei de angajare ?
Buna ziua , va multumesc pentru raspunsul oferit , deci am inteles ca numai cu contract part time se poate face angajare sub salariu minim pe economie . ? ce risca un angajator daca face o angajare full time sub salariu minim pe economie ?
Buna ziua , se poate face angajare sub salariu minim pe economie ? daca nu se poate face ce risca un angajator daca face acest lucru .?
Buna ziua , cum pot sa mi imi dau demisia fara preaviz , daca am contract partial de munca pe 4 luni ? angajatorul dupa o luna de zile de munca , a inaintat un mediu ostil de munca . va multumesc pentru timpul acordat .