Buna ziua,
Am depus dosarul pentru pensia anticipata partiala si mi s-a redus stagiul de cotizare cu 11 luni si 6 zile pentru un total de 185 zile de CFS. In perioana 1985-1990 am avut 102 zile de CFS, iar in perioada 1998-2010 alte 83 zile de CFS. As vrea sa stiu daca este corect cum s-a diminuat stagiul de cotizare. Cum se calculeaza? Va multumesc!
Trebuie sa astept sa treaca cele 10 luni chiar daca achit anticipat contributia corespunzatoare lor? Va multumesc foarte mult pentru raspunsul dumneavoastra!
In momentul actual sunt in somaj. Dupa terminarea perioadei de somaj, as mai avea nevoie de 10 luni de stagiu de cotizare pentru a putea beneficia de pensie anticipata partial. M-ar interesa sa stiu daca as putea incheia un un contract de asigurare sociala cu Casa de Pensii pentru o perioada de 12 luni, iar contributia pentru aceasta perioada as vrea sa o platesc intr-o singura transa. Este posibil sa ies la pensie imediat dupa achitarea contributiei sau trebuie sa astept 12 luni, perioada pentru care s-a facut plata? De asemenea, m-ar interesa sa stiu daca cele 2 luni pentru care as achita contributie in plus (pentru pensionarea anticipata avand nevoie de 10 luni) se vor scadea din perioada de care mai am nevoie pentru a ma pensiona la limita de varsta. Va multumesc pentru ajutor!