avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Activitate latka

Activitate latka

Răspuns la discuția Probleme Asociatie de Proprietari
Va trebui sa va adresati instantei, pentru a anula hotararea AG prin care vi se repartizeaza acea diferenta. Angajati un avocat.
Articolul 52
(1) Dacă o hotărâre a adunării generale este contrară legii, statutului sau acordului de asociere a asociației de proprietari ori este de natură să prejudicieze interesele proprietarilor, aceștia sau orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său pot/poate ataca în justiție respectiva hotărâre.
(2) Acționarea în justiție în conformitate cu prevederile alin. (1) nu întrerupe executarea hotărârii decât în cazul în care instanța dispune suspendarea acesteia.
[ link extern ]
Amenda va fi pentru nedeclarare date despre sofer. Adica dvs. ca proprietar nu ati dat toate acele date, conform art. 39 din OUG 195/2002. Amenda nu se poate plati la jumatate.

airtah a scris:

Este prietenul unui coleg de serviciu, om serios. Nu mi-am făcut griji. Eu trimit numele lui la poliția locală în acel formular, dar totuși de ce să plătesc amenda integral? Nu i-o trimite acolo în țara lui?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Examenul este obligatoriu doar daca ati produs un accident.

Articolul 106^1
(1) Titularul unui permis de conducere eliberat de către o autoritate română sau străină susține, în mod obligatoriu, până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie stabilită prin procesul-verbal de constatare a contravenției, un test de verificare a cunoașterii regulilor de circulație, atunci când suspendarea a fost aplicată pentru:
a) conducerea sub influența băuturilor alcoolice;
b) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depășirea sau trecerea la culoarea roșie a semaforului ori circulația pe sens opus, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale.
[ link extern ]
Autoritatea in materie este ANSPDCP :[ link extern ] /
Sistemul de supraveghere nu este pentru difuzarea de "filmulete educative" pe FB.
Puteti face o reclamatie.
Dar mașina cum de i-ați incredintat-o?
Veți primi o amendă de apx. 1500 RON, fără posibilitatea de a plăti la jumata6.


Ca și în legea anterioară, puteți scădea limita de vârstă de pensionare cu 6 ani, adică puteți ieși la pensie la 59 de ani împliniți. În privința calculului pensiei, e ceva mai complicat.

bureac62 a scris:

Am 30 de ani lucrați dintre care 18 in grupa a doua.Cum se socoteste grupa a doua dupa noua lege a pensiilor și cat ar fi pensia pe care o voi lua din septembrie?

În principiu numai în instanță se rezolva problemele cu cei ce nu înțeleg legile
dar consideră ca pot face abuzuri. Confprn art. 52 din legea 196/2018. Angajați un avocat și cereți cheltuieli de judecată. Dar neapărat primul lucru ce trebuie contestat e acea hotărâre AG, altfel nu puteți avea sorți de izbândă.

Citiți și art. 97 din legea 196/2018 ce se ocupă de motivele de drept care ar putea impune intr-un condominiu trecerea la apometre wireless. În cazul dvs. e convenția de facturare individuală a consumului de apă. Bineînțeles că nu au făcut așa ceva.

Contoarele de apă, ce sunt repartitoare de costuri în condominiu, nu sunt supuse controlului metrologic periodic, conform NML 003-05. Și nu scrie nicaieri în norma ca se aplică doar la distribuitori.

Iar contorii de apă sunt proprietate individuală, AG poate lua doar hotărâri legate de proprietatea comună.


Va poate reprezenta orice altă persoană, cu imputernicire scrisă.

Teoretic da, practic ar trebui sa știți al cui e acel teren. De multe ori e domeniu public, ce tine de primărie.

MarianaBucea a scris:

Se poate planta in fața blocului?


Uttilizati dvs. definitia membrului de familie din codul civil.

LetitiaM a scris:

Se utilizeaza definitia din codul penal pe civil?