Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost sanctionationat cu amendă în ...

Bună seara,
Am fost sanctionationat cu amendă în cuantum de 1800 lei, și suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile, pentru neacordare de prioritate.
Spuneti-mi, va rog, știu ca pentru neacordare de prioritate., sanctiunea este de 30 de zile, de suspendare a permisului, există vreo exceptie de la aceasta regulă?.
Vreau să contest procesul veerbal, în acest caz, am sanse de castig?.
Astept răspunsul dvs.
Seara frumoasă!
Alfred!

Ultima modificare: Luni, 24 Noiembrie 2025
RECALL, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 10:16, 24 Noiembrie 2025
Articolul 102
(3) Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte:
..........................
g) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere sau depășirea, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat numai avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
[ link extern ]
Bună dimineața,
La restituirea permisului de conducere, după promovarea testului de verificare a cunoștintelor, trebuie sa avem amenda plătită?.
unde se poate plăti?.

latka a scris:
or
Articolul 102
(3) Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte:
..........................
g) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere sau depășirea, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat numai avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
[ link extern ]

RECALL, utilizator
Articolul 104
(1) La cererea titularului permisului de conducere, perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce aplicată pentru săvârșirea unor contravenții se reduce cu o treime, de către șeful poliției rutiere a județului sau a municipiului București pe raza căreia a fost săvârșită fapta ori de către șeful poliției rutiere din Inspectoratul General al Poliției Române, după caz, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiții:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație;
b) a obținut permisul de conducere cu cel puțin un an înainte de săvârșirea faptei.
c) prezintă dovada achitării amenzii aplicate pentru săvârșirea contravenției care a determinat suspendarea dreptului de a conduce.

Pentru examinare va programati la DRPCIV din judetul unde domiciliati.
Amenda se plateste la primaria de care apartineti, e venit la bugetul local.
Cererea de restituire o duceti la seful politiei rutiere din judetul unde ati savirsit fapta, daca ati promovat examenul in primele 60 de zile de suspendare.
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permisul suspendat, mai pot face ceva? radu_bz radu_bz Acum cateva zile eram in interesectia de la cora miltari .Semaforul era verde, am semnalizat stanga ,am intrat in intersectie, am acordat prioritate de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sotului i s-a suspendat permisul de conducere pe o ... Eta 51 Eta 51 Buna ziua, sotului i s-a suspendat permisul de conducere pe o perioada de 60 de zile si 6 puncte de amenda adica 835 lei, pentru neacordare prioritate la ... (vezi toată discuția)
Accident - neacordare prioritate sau neadaptarea vitezei la conditiile de drum ContSters306266 ContSters306266 Buna ziua , Ma numesc Alexandru si doresc sa stiu care sanctiuni sau amenzi sunt mai \\"potrivite\\" pentru un accident unde trebuia sa cedez prioritatea ... (vezi toată discuția)