avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Activitate Iuret

Activitate Iuret

Mulțumesc frumos pentru răspuns.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Daca va înțelegeți cu fosta soție atunci puteti sa achitați și în rate suma datorată,asa cum ar putea sa puna.bani deoparte într-un cont pt copil.Cum în general foarte puțini reusesc sa aiba o.relatie normală.de dragul.copilului se ajunge la fel si fel.de discuții.Conform dispozițiilor legale fosta soție poate sa încerce să va execute silit apelând la.un executor.Daca are sau nu ce sa execute dvs stiti mai.bine dar pt a va.sicana.putin.probabil.o sa încerce.

Mulțumesc frumos pentru răspuns. Nu va trag pe dumneavoastră la răspundere și nici gratis nu doresc. Ce am scris este adevărul? Dacă nu plătesc sunt tras la răspundere, dacă plătesc, tot la fel sunt tras la răspundere deoarece celălalt părinte dorește bani într-un alt mod.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Stimate domn.ma.trageti pe mine de urechi pt problemele pe care le aveti cu fosta sau pt ca raspunsul meu la intrebare dvs nu va convine.In justiția asta amarata din țară mai adresați o intrebare moka pe un forum,mai platiti o nimica toata unui av pt un proces etc.Adresati-va in tara unde lucrați unui av,vedeti care sunt costurile unei consultații sau ale unui proces și o sa fiti mulțumit că încă va judecati in Romania.

Sărut mâna. Eu l-am deschis, este un cont junior personalizat și cu multe avantaje, bani pot fi retrași după vârsta de 14 ani a copilului. Mama copilului nu a dorit sa meargă cu mine la bancă..
Sunt bani cupilului de la tasu. Dacă mâine mor, dispar și bani. Dacă primeam hotărârea peste 5 ani? Plăteam 1 miliard? Într-o luna? Sa fim serioși. Nici ca tata, dar nici ca mama.!!Aici nu este vina mea, aici este o problema a justiției. Dacă se judeca dosarul în 3 luni maxim, exemplu alte tari. As fi plătit într-o luna toți bani. Tot judecătorul te scoate dator și tot acolo ajungi dacă nu plătești. Mișto!!! Te executa dacă este rea, ce îți poate lua? Casa este a banci, generația noastră asa își cumpără casă. Uni care fura au palate! Proprii pe salariu, care salariu în România? Sa ne caute executoriu prin străinătate, acolo muncim! Chiar asa. Mama dorește sa ii cheltuie mai repede, tasu se gândește la viitor. Deci tatăl mereu va fi cel rău?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nu puteti sa condiționați cum vor fi folosiți banii de către mama.Teoretic în interesul copilului dar în nici un caz cum va doriti dvs ca acestia sa ramana la dispoziția copilului după vârsta de 14 ani etc.Daca nu este de acord sa-i achitați în 4 transe probabil.o sa va execute silit.

Bună dimineața. Dacă depun banii în contul bancar al copilului, mama coplilului meu poate sa îmi facă ceva? Pe scurt, este diferența de bani pe care trebuie sa o plătesc din martie 2018 pana în Iulie 2020 ca pensie alimentara. Prin ordonata președențiala în Iulie 2018mama copilului a obținut ca pensie alimentara doar un sfert din salariul minim pe economie, ar fi fost cam 290 de lei lunar. , Eu am început de atunci sa plătesc câte 5 milioane, Iar în luna septembrie 2019 pe fond sa stabit contribuția în coantum de 25% la suta din venitul lunar al fiecăruia părinte, dar nu mai puțin de 1150 de lei lunar. Se va presta în natura de către mama și tatăl în echivalent bănesc din Martie 2018 pana la majorar. În Iunie 2020 curtea de apel București menține aceasta Hotărâre, încep sa plătesc pensia 1150 asa cum sa pronunțat instanta, cam ciudata aceasta pronunțare pentru mine,dar în fine. Problema nu ar fi Acesta pensie de 1150, nu m-am aștepta la această sumă și momentan nu ar fi o problema. Problema ar fi acești 205 de milioane de plată, bani care provine ca diferența de plata pensie alimentara, de la 5mil lunar la 1150 este o diferență mare, și mama copilului ii dorește cât mai repede și pe contul ei. Ma amenință că voi plăti mai mult și cât de curând dacă nu ii fac transferul pe contul ei.. Ce poate sa îmi facă, sau ce intenționează? I-am comunicat ca voi face plata în 4 transe începând cu luna aceasta pana în Luna Martie 2021, dar pe contul copilului.. Doresc sa ii folosească fata acești bani vând va fi mare, poate sa ii scoată când va împlini 14 ani. Pe lângă acești bani ii voi pune alți, pensia alimentara o plătesc normal, bani ii trimit cand am în plus, când îmi solicita doamna la fel, bani de cadouri pentru Paște, Crăciun Mereu, la fel și de ziua de naștere și de nume. În tara când vin ii fac poftele si ii cumpăr tot ce își dorește, o îmbrac de școală. Etc. Sunt un tata normal și o iubesc. Mama copilului a câștiga și ea destul de bine, pensia o primește la timp fata, ajutor are din ambele părți... Nu sa plâns niciodată ca nu are, și din contra.. Nu știu ce urmărește, am avut probleme și conflicte cam mereu cu ea, mai ales pe legături personale cu minorul. As dori sa știu dacă procedez corect cu această decizie de a pune bani în contul fetei, și dacă doamna poate sa ma tragă la răspundere cu ceva, sau sa îmi facă ceva. Mulțumesc anticipat.
Răspuns la discuția Nelămurire
Mulțumesc frumos pentru răspuns, voi face apel. Iar la suma de 1150 lei, cred ca e suma totala pe care noi parinti trebuie sa o asiguram copilului lunar..

Discuție Nelămurire
1.Bună seara! Am o nelămurire cu sentința primita pe fond. Sa stabilit prin sentința civila următoarele. Stabilește locuinta la mamă, menține neîngrădit dreptul copilului la relații personale cu tatăl și stabilește contribuțiile părinților la întreținerea copilului în cuantum de 25% din venitul net lunar al fiecăruia dintre părinți. Dar nu mai puțin de 1150 lei lunar. Contribuție ce se va presta în natură de către mamă și prin echivalent bănesc de către tata. Întrebarea mea ar fi, ce plătesc? 25 la suta sau 1150 de lei. Cei 1150 de lei este contribuția totala a ambilor parinti? 2.Deoarece am avut o divergenta cu mama copilului referitor la sentința, pe tema programului de legături personale cu minorul. Dansa îmi spune ca nu pot sa îmi vad copilul ca nu am program, dar din acesta sentința reiese ca oricând pot avea relații personale cu copilul meu fără ca altcineva sa ii îngrădească acest drept. Cine are dreptate? Mulțumesc anticipat
Mulțumesc frumos..cu aceste cuvinte mi-ați atins sufletul. Adevărat că doar 5 min sunt suficiente să ii spun ce simt. Și i-am spus aceste lucruri pe 21 aprilie când am văzut-o. Și așa voi face mereu . Doresc și la tel să-i spun aceste lucruri, dar sunt ghionist. Facebook blocat, WhatsApp blocat nici o șansă videocall și am solicitat acest lucru. La tel nu știu dacă mama ii face semne ,sau ii zice altceva... Am sunat o într-o duminică , bună seara, bună seara. Doresc sa vb cu fata, și o strigă .. îi spune într-un alt ton.. vino sa vb cu tactu că iar cheamă poliția... Așa se vb cu un copil de 6 ani.. bagi frica in el...dar ce sa mai zic... Cu Dumnezeu înainte.. va fi bine așa simt eu..fata va crește și nu va mai fi controlată, va lua singura decizii..

cand raspundeti, apasati pe raspunde, nu pe citeaza!
Îmi cer scuze, dar ce program am? 8 ore în duminica para? Nu știu ce sa zic cu adevărat, nu contează ce program voi avea, ca va fi o zi sau trei. O ora sau 8ore, nu îmi este greu sa vin în tara o data la doua săptămâni. Era frumos dacă eu cu doamna ne înțelegeam pe un program, iam cerut acest lucru de vreo 4 ori, iam zis ca doresc sa ma înțeleg în orice privința, dar dansa a zis ca nu negociază cu mine. Doresc sa se termine o data acest balamuc și poate mama copilului va înțelege într-un final ca avem același drepturi. Nu unu e muma și celălalt ciuma!!! Și sa fiu lângă fetiță. Sa vad acum ce program ne va da. Voi cere ce mi-ați spus dv. Dar nu este corect dacă celalalt părinte lucrează în afara tari, sa beneficieze de alt program. Asta ar însemna să îl fac eu, sa cer eu programul x, deoarece lucrez în tara x, am concediul în luna x, pot sa vin lunar pe data și stau pana pe data x. De paste și de Crăciun. De ziua fetitei și de ziua mea.. Ar fi ok asa.. Dar când voi reveni în tara definitiv și asta ar fi cam la anu.. Trebuie sa fac alta acțiune cu un alt program, alți bani și alt timp pierdut... Eu mi-aș dori enorm sa ma oblige mama copilului sa îmi respect programul de vizita. Dar nu va face acest lucru niciodată, o cunosc foarte bine. Frumos ar fi fost sa comunicam și sa ne intelegem, uite săptămâna asta ai program de vizita de vineri pana duminica, dar o ei sâmbăta și o aduci duminică. Sau eu lucrez vineri și sâmbătă și nu pot sa respect acest program săptămâna asta, dar duminică pot veni sa o scot în oraș, la un teatru, parc. Etc... Sau dansa sa zică în acest Weekend nu pot veni cu fata dar săptămâna cealaltă vei sta sigur cu ea.. Etc.. Ar fi fost foarte simplu dacă ar fi fost comunicare.. Credeți că mi-e îmi convine sa oblig mama sa aducă fata că am programul x.?? Nu îmi convine deoarece sunt om și am un suflet. Un copil are un program de masa, de somn, de învățat, un program școlar, poate are cursuri de înot, balet, karate, in weekend. POATE MAMA ARE UN ALT PROGRAM LA LOCUL DE MUNCA, diferit de al meu... Cineva spunea ca în prezenta mamei și în locuri publice sa am program cu copilu. Nu zic ca nu as fi de acord, dar legăturile personale le am cu copilul meu, nu cu mama. Și nu o cunoașteți pe doamna. Iar în locurile publice, ok te duci în parc, cinema, zoo, moll, etc. Dar fata trebuie sa mai doarmă, sa mănânce, sa facă baie, sa învețe dacă are de învățat. Dacă ar fi un program de o zi, ok. Dacă am de vineri pana duminica cu găzduire la domiciliu meu ce fac? O iau și pe mama la mine? Sau fac naveta de vineri pana duminica, și stam afara pe timp de ploaie și frig?


When a scris:

Nu va mai agitați. Nu are sens, nu obțineți nimic.
ATI spus adevărul copilului referitor la casa.
Cereți în procesul de fond sa se menționeze clar în sentința ca mama sa ca ofere săptămânal informații și poze.
Im rest nu aveți ce face însă, asa cum zice și Martonze cât timp sunteți plecat din tara nu are rost sa va zbateri pentru un program pe care nu îl puteți respecta.

Răspuns la discuția Cont Facebook cu un alt nume
Mulțumesc.. Sincer fac acest lucru, doar ca am prea multe obstacole din alte părți. O întrebare, vi se pare normal?? Doresc sa vb cu fetița în Sf zi de Paști și doamna nu răspunde. Măcar sai spun Hristos a înviat. Nici la mesaje.. Dar oricum dansa asa a făcut mereu.. Nu ma surprinde acest comportament.

gi-jane2 a scris:

Sincer, ar trebui sa va concentrati pe relatia cu copilul si sa lasati copilariile astea cu comentariile pe facebook.