avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cont Facebook cu un alt nume
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cont Facebook cu un alt nume


Bună ziua.. o întrebare, se poate trage la răspundere prin cale legală o persoana pe care o cunosc personal, dar în mediul online pe contul de Facebook are un alt nume? Să fiu m-ai explicit, dânsa este fosta soacra, dar pe Facebook are o nouă identitate cu date diferite de cele reale. Dânsa a comentat la câteva fotografii cu fetița mea postate de mamă (fosta concubina) unde spune frumoasa lui mamaie, sa o mănânce mamaie .etc.. poate aceasta persoana sa se de-a drept ca mamaie(bunică). ?? Deoarece fetița noastră are oficial doua bunici!!! Cum poate cineva cu un alt cont să se de-a drept bunica copilul meu.? Și mama copilului meu a lăsat un comentariu cuiva unde ii zice că ia scris de pe contul lui maicasa că sa nu știe nimeni. Și din câte am mai aflat și avocata mea care mă reprezintă în instanță a fost contactată de pe acest cont. Precizez că acum doua zile am aflat de aceste fapte
Ultima modificare: Marți, 30 Aprilie 2019
gi-jane2, moderator
Nu este infracţiune dacă îţi atribui nume diferit de cel real pe facebook.
Ok.inteleleg. dar când vezi prima data un comentariu despre copilul tau de la cineva care nu îl cunosc, și se dă bunica copilului. Te pune pe gânduri. Cine este acea persoana?? Ce treabă are cu copilul meu? Poate fi oricine, mai ales că au fost atâtea cazuri de pedofilie. Eu unul ,nu cunosc acea persoana sa fie bunica legală. Dacă mi-aș face și eu un cont la fel, cu un alt nume ,fara poze . Și să ii spun că tati o iubește, că lui tati ii este dor..cine m-ar baga in seamă? Sau toți o sa întrebe cine sunt, să dovedesc acest lucru. Nu poți să te prezinți ca un membru a familiei sau părinte dar cu alta indentitate . Ce ar fi să apară acum alți tati a copilului?

Martonze a scris:

Nu este infracţiune dacă îţi atribui nume diferit de cel real pe facebook.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce nu incercati, sa purtati o discutie cu fosta dvs.soacra si sa o rugati sa nu mai posteze comentarii de pe alte conturi? Apoi, exista oricand optiunea de a bloca si raporta contul respectiv.
Deci stiti cine e, doar ca va faceti ca nu stiti..
Poza e postata de mama pe contul sau, nu a postat copilul, asa ca nu poate fi vb de un pedofil, adica oricine ar fi, nu e un pericol pt copil.
Puteti raporta contul, vi se deschide o pagina cu motive, daca motivul pt care vreti sa raportati nu e acolo, inseamna ca nu e niciun pericol.
Va mulțumesc pentru răspunsuri..viața reală este diferita de cea online.. in cea reală nu îți poți ascunde indentitate a ,fata de cea on-line în care poți să te dai drept orișicine. 1. Cine poate utiliza Facebook
Atunci când oamenii își susțin opiniile și acțiunile, comunitatea noastră devine mai sigură și mai responsabilă. De aceea, trebuie:
Să utilizați numele pe care îl folosiți în viața de zi cu zi.
Să furnizați informații exacte despre dumneavoastră.
Să creați un singur cont (al dumneavoastră) și să folosiți cronologia în scopuri personale.
Să nu comunicați parola dumneavoastră, să nu acordați altora acces la contul dumneavoastră Facebook și să nu transferați contul dumneavoastră altei persoane (fără permisiunea noastră).

Alte discuții în legătură

Fals/furt de identitate-deschidere adresa email dciurba dciurba Care ar fi baza legala in cazul in care cineva mi-a creat un profil pe internet, o adresa de email si in aceasta perioada a corespondat in numele meu pentru ... (vezi toată discuția)
Denigrare imagine BELore BELore Buna ziua! Cineva a lasat un comentariu jignitor la adresa mea (desi nu mi-a mentionat numele, era vorba despre mine) pe contul prietenului meu. Contul este ... (vezi toată discuția)
blogger dat in judecata pt dezvaluire posibil furt de identitate AlexandraTim AlexandraTim Buna ziua. Sunt un blogger ce in urma cu cativa ani bantuia pe chat-uri si tot dadea de un personaj dubios ce se dadea drept un intelectual, iar daca il ... (vezi toată discuția)