avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate StefanLupu94

Activitate StefanLupu94

Buna ziua! Avem un ONG infiintat in anul 2017, suntem 8 membri fondatori, fiecare dintre noi facand parte din consiliul director. De la inceputul acestui an o parte din acesti membri doresc sa paraseasca de tot ong-ul iar alte trei persoane doresc sa se alature ong-ului. Pe langa acest lucru spatiul in care avem sediul social nu ne mai apartine noua (in acest sens am incheiat un contract de comodat pentru un alt spatiu).

Nu stim cum trebuie sa procedam legal pentru a face aceste modificari. Ce proceduri trebuie urmate? Ce acte trebuie realizate? Unde trebuie depuse aceste acte?
Multumesc pentru raspunsuri domnilor! Cred ca vom alege sa mergem pe un CIM cu timp partial, dat fiind ca profesorii au deja un CIM cu institutia de invatamant (de la care primesc mai mult decat minimul pe economie) la care ei predau de unde rezulta ca noi vom trebui sa platim la stat doar pentru suma platita profesorilor. Este corect?
Multumesc pentru răspunsul oferit! Din păcate, după ce m-am mai informat cu privire la soluția dvs., noi nu ne încadram, activitatea fiind una DEPENDENTĂ (adică doua ore în fiecare săptămână).

Dat fiind acest lucru, doresc să știu dacă OUG nr.4/2017 se aplică în cazul unui C.I.M. pentru 2 ore/saptamana? Concret, cât trebuie să plătim la stat pentru aceste doua ore pe săptămână pe o perioadă nedeterminată?
Buna seara,

Suntem un ONG inființat anul acesta și nu avem încă foarte multă experiență, drept urmare adresez această întrebare aici.

În cadrul unui proiect vrem să plătim câțiva profesori pentru a se ocupa de un grup de copii dornici să învețe și să se dezvolte, al căror părinți nu iși permit să plătească meditații în particular. Întrebarea noastră este, pe ce bază legală poate ONG-ul nostru să plătească acești profesori ? Cum trebuie să procedăm? (fără un contract de muncă, deoarece e vorba de cateva ore pe săptămână)