avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Ce proceduri trebuie urmate in cazul unui ONG?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Ce proceduri trebuie urmate in cazul unui ONG?

Buna ziua! Avem un ONG infiintat in anul 2017, suntem 8 membri fondatori, fiecare dintre noi facand parte din consiliul director. De la inceputul acestui an o parte din acesti membri doresc sa paraseasca de tot ong-ul iar alte trei persoane doresc sa se alature ong-ului. Pe langa acest lucru spatiul in care avem sediul social nu ne mai apartine noua (in acest sens am incheiat un contract de comodat pentru un alt spatiu).

Nu stim cum trebuie sa procedam legal pentru a face aceste modificari. Ce proceduri trebuie urmate? Ce acte trebuie realizate? Unde trebuie depuse aceste acte?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 21:03, 30 Iulie 2019
Cei care doresc sa vi se alature trebuie sa completeze si sa depuna cerere de adeziune la ong care sa fie apoi discutata si aprobata sau nu in consiliul director.
Se convoaca apoi adunarea generala (la care sa participe cei vechi si cei noi acceptati) cu dua puncte distincte pe ordinea de zi : alegerea noii structuri de conducere la care sa candideze doar dintre cei care vor dori sa activeze in continuare si stabilirea noului sediu social al ong la adresa ...... Se intocmeste procesul verbal al acestei adunari generale si apoi se depune dosarul cu actele la judecatoria unde ati si infiintat ong-ul.
Dupa inregistrarea noilor modificari in registrul asociatiilor si fundatiilor de la judecatorie, cei care nu mai doresc sa activeze ca membri in ong pot depune in scris hartia prin care comunica presedintelui ong ca incepand cu data de...subsemnatul ......renunta la calitatea de membru al ong. Dupa ce comiteul director ia act de aceasta, ei nu mai sunt membrii si nu vor mai fi convocati la adunarile generale.
Va rog sa cititi si la adresa urmatoare de la pag.4
[ link extern ]
Pe langa varianta sugerata de dl.Neagu, daca doar cativa din cei in cauza vor sa se retraga si deci nu ar fi afectat cvorumul de sedinta al CD, se pot retrage imediat si din calitatea de membru CD si din cea de membru al asociatiei, si CD in compoenta ramasa primeste noi membri si organizeaza sedinta AG avand pe ordinea de zi si alegeri pentru completare locuri vacante in CD unde pot candida noii inscrisi daca statutul nu impune o anumita vechime in organizatie pentru a putea deveni membru CD. CD decide si modificarea sediului si operati apoi prin Judecatorie si schimbarea de sediu si cea de componenta a Consiliului Director,,,,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare membrii asociatie andye andye Bună ziua, Se poate ca în cadrul unei asociații cei 3 membrii să iasă, iar în locul lor să intre 3 membrii noi? Care este procedura care rebuie ... (vezi toată discuția)
Preluare ong laurentiuburca laurentiuburca Buna ziua , care sunt pașii și ce costuri ar implica urmatoarea speță. Un ONG format din trei persoane membrii fondatori se vor retrage și vor intra ... (vezi toată discuția)
Modificare consiliu director Lumi_Elena Lumi_Elena Bună ziua, Vă rog să mă ajutaţi in următoarea situaţie. Un ong infiintat in 2015 are 3 membri fondatori. Tot ei au constituit si consiliul director, ... (vezi toată discuția)