avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Activitate balaescu

Activitate balaescu

Absolut de acord cu dl.avocat Lascoschi. In curtea mea nu intra nimeni daca nu exista ceva hartii in acest sens. Politia sau parchetul, insasi, intra cu mandat. Este adevarat, in Codul Civil exista prevederi referitoare la servituti insa faptul ca dvs.aveti nevoie sa intrati printr-o proprietate vecina ptr.a va repara propria casa nu constituie o servitute in lipsa unui acord autentic ( prin notariat ) sau o hatarare judecatoreasca in acest sens. Imi este foarte clar ca la constructia casei dvs. fie nu s-au respectat prevederile din Certif.de Urbanism ( presupunand ca s-a construit cu acte in regula ) fie constructia este dintr-o perioada in care nu erau valabile actualele reglementari pe linie de urbanism. Oricum, in nici o situatie, reglementarile pe linie de urbanism nu pot contraveni Codului Civil, din care reiese foarte clar ca nu ai ce cauta pe o proprietate straina fara acordul proprietarului.
Răspuns la discuția Intabulare drept proprietate
Dati-ne, va rog, cateva detalii ! In primul rand, de la cine ati cumparat ? Nu ca nume ci ca tip de vanzator ( persoana fizica, juridica, S.C.A.V.L., administratie locala, etc.). In al doilea rand, in ce fel de imobil ( bloc construit pe timpul lui Ceausescu, vila/bloc nationalizata, etc.). In al treilea rand mai cititi o data contractul. Scrie acolo ca e vorba de concesiune sau este concluzia dvs. Functie de detaliile cerute va pot da niste lamuriri.
Hai sa ne intelegem in ceea ce priveste terenurile. Dupa pozitionarea lor in cadrul localitatii, acestea sunt extra sau intravilane si categoria lor se stabileste de catre administratia loala prin PUG. D.p.d.v. al destinatiei terenurile sunt curti-constructii, agricole, paduri, fanete, pasunii, vii, livezi, etc. Ca observatie, putem gasi terenuri cu destinatia agricol, sin intravilan.
Conf.Legii 18/1991, art.91, executarea constructiilor este permisa numai in intravilan,ca principiu numai pe teren categoria curti-constructii. Daca vrem sa construim in intavilanul valabil la 01.01 1990, putem construi si pe teren intravilan-agricol fara scoatere din circuitul agricol, terenul devenind curti-constructii pe baza autorizatiei de construire, dupa executarea constructiei. Daca intravilanul valabil la 01.01 1990 a fost modificat printr-un PUG si terenul nostru, agricol fiind, a intrat in intravilan, categoria sa de agricol nu se schimba, fiind deci necesara scoaterea din circuitul agricol cel putin pe suprafata ocupata de viitoarea constructie. In alta ordine de idei, tot Legea 18/1991, la art.92,aln.2 prevede ca se pot construi in intravilanul agricolnumai constructii care deservesc activitati agricole.Acuma sa ne intelegem asupra a ceea ce doriti sa construiti. 2 camere, un living, o bucatarie , baie si beci nu prea constituie anexa agricola. Eu v-as sfatui sa cereti oficial un Certif.de Urbanism specificand ca va trebuie ptr.cadastru sau activitati notariale, certificat pe care sunt obigati sa vi-l elibereze. Nu stiu despre ce localitate este vorba, fiind posibil ca primaria locala sa nu aiba compartiment de urbanism si atunci tot ceea ce va trebuie pe acest domeniu sa obtineti de la Cons.Judetean.

Pana la uzucapiune mai este o chestie. Este important modul in care persoana de la care doriti sa cumparati a devenit proprietar in 1972, daca am inteles bine. Ceausescu a dat in 1974 o lege si un decret ( cu aplicabilitate retroactiva ) prin care dreptul de proprietate asupra unui teren se dobandea numai prin mostenire. Deci daca persoana dobandise prin cumparare, dobandea in fapt doar dreptul de proprietate asupra constructiilor, terenul intrand in proprietatea statului cu drept de folosinta pentru cumparator. Legea 18/1971 da dreptul la actiune in redobandirea dreptului de proprietate asupra terenului, ceea ce v-a scris si kyandra. Deci daca situatia este cum am descris-o, puteti cumpara linistit si ulterior sa intreprindeti diligentele necesare loa primarie si prefectura ptr.obtinerea titlului de proprietate pentru restul de teren.