Vânzarea casei – Dacă casa a fost vândută părinților tăi, tranzacția este valabilă din punct de vedere juridic, iar acum proprietatea casei le aparține acestora. Dacă nu există clauze sau condiții speciale în contractul de vânzare, vânzarea a fost finalizată corect din punct de vedere al dreptului de proprietate.
Divorțul părinților tăi – În cadrul unui divorț, bunurile comune se împart între soți, iar dacă tatăl tău nu vrea să renunțe la drepturile sale asupra casei, va fi nevoie de un proces de partaj pentru a decide cum vor fi împărțite bunurile. Dacă casa a fost achiziționată din surse comune (de exemplu, cu bani dintr-un cont comun sau în timpul căsniciei), tatăl tău poate avea drepturi asupra acesteia. Însă, dacă este o proprietate personală a mamei tale (dacă a fost cumpărată doar pe numele ei sau cu bani din patrimoniul ei personal), atunci tatăl nu ar trebui să poată revendica drepturi asupra casei.
Redobândirea proprietății – Dacă doriți ca casa să fie exclusiv pe numele mamei tale, iar tatăl nu renunță de bună voie, se poate apela la instanță pentru partajul bunurilor comune. Asta presupune un proces legal în care se va stabili dacă tatăl are drepturi asupra acelei case și cum se poate face transferul definitiv al proprietății în favoarea mamei tale.
Buna seara! in astfel de cazuri cel mai frecvent se rezolva prin chemarea asociatiei de proprietari in judecata si sa cereti obligatia de a face reparatii plus despagubiri pentru pagubele materiale si morale.