avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Activitate Dorutza

Activitate Dorutza

Răspuns la discuția sanctiuni disciplinare
Opiniile sunt diferite!
Ce parere aveti despre cea exprimata aici:

[ link extern ]

Exista cumva si practica in aceasta privinta?
Multumesc pentru raspuns.
Dar daca administratorul nu introduce actiune in anularea contractului de cesiune (caci nu intra in discutie intentia de fraudare a intereselor creditorilor cedentului prin incheierea cesiunii) ci notifica partilor denuntarea contractului (in temeiul art.86 din Legea 85/2006), comunicand totodata debitorului cedat sa intrerupa orice plata catre cesionar incepand cu data notificarii?
Poate in aceasta situatie debitorul cedat sa efectueze plati cesionarului in temeiul creantelor nascute pana la data denuntarii (chiar daca facturile sunt scadente ulterior notificarii), avand in vedere ca prin contractul de cesiune s-au transmis atat creantele prezente cat si cele viitoare?
Ce se intampla cu un contract de cesiune de creanta incheiat anterior deschiderii procedurii insolventei cedentului (cu 40 de zile inainte de deschiderea procedurii)? Debitorul cedat isi poate continua efectuarea prestatiilor in contul cesionarului in temeiul acestui contract de cesiune, luand in considerare faptul ca prin cesiune s-au transmis si creante cu scadente ulterioare deschiderii procedurii?
Multumesc,
Se poate sa aflam si parerea unui moderator?
Situatia este foarte dificila pentru angajator in primul rand, care trebuie sa prevada in decizia de sanctionare termenul exact in care aceasta poate fi contestata, precum si instanta competenta (intrucat si cu privire la competenta cele doua acte normative contin prevederi diferite )
Răspuns la discuția concediu fara plata
Referitor la concediul fara plata, este posibil ca acesta sa fie solicitat / acordat retroactiv?!
In cazul concediului fara plata pentru formare profesionala Codul Muncii instituie obligativitatea formularii cererii ce cel putin o luna inainte. Insa care este regula in cazul concediului fara plata pentru nevoi personale, avand in vedere ca acestea nu pot fi anticipate...
Multumesc