avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Activitate Angelica David

Activitate Angelica David

Buna ziua. Cu siguranta la dosar a ramas dovada de comunicare semnata de dvs.cu data la care v a fost eliberata. Din acel moment va curge termenul pentru declararea caii de atac prevazuta de lege.
Buna ziua. Faptul ca a luat o in spatiu pentru a avea domiciliul la el, nu ii confera niciun drept. Dar, cum spuneti dvs, apare in cartea funciara... Acest lucru nu se poate face decat daca tatal dvs ar fi incheiat cu ea un contract. De vanzare, de donatie, vanzare cu clauza de intretinere. etc. Aici trebuie sa ma lamuriti pentru ca eu sa va pot da un raspuns exact.

Cat despre mostenire, in situatia in care nu sunt casatoriti legal, ea nu il va mosteni, chiar daca au trait mult timp in concubinaj. Va putea doar sa va ceara niste bani, in situatia in care dovedeste ca a facut ceva imbunatatiri la imobil, cu banii ei, in timpul concubinajului.


[edit - conexare mesaje]
Buna ziua. Desigur ca puteti. Art.45 alin. 1 lit d din OUG 80/ 2013 prevede clar ca suma se restituie, la cerere, atunci cand actiunea corect timbrata a fost anulata in temeiul art. 200 ain 3 Cpc.. Deci, tot ce aveti de facut este sa formulati o cerere catre Judecatoria unde a fost inregistrat dosarul anulat, si sa asteptati ca aceasta sa se judece. Cu privire la cautiune, de asemenea aceasta se restituie indiferent de modul in care se solutioneaza contestatia, restituirea recipisei de consemnare putand fi solicitata direct grefei Judecatoriei dupa expirarea termenului de 30 zile de la momentul la care hotararea de anulare a ramas definitiva. Cu recipisa respectiva, mergeti la CEC si vi se restituie suma achitat ca si cautiune
Buna ziua. In tara noastra, proprietarul terenului devine de drept si proprietarul constructiei aflate pe teren. Insa datele sunt insuficiente pentru a va putea raspunde. Nu inteleg de ce si de catre cine este scos la licitatie terenul.
Răspuns la discuția Rol tutore in vanzarea unui teren
De asemenea va trebui sa va prezentati in instanta unde vi se va lua acordul expres de a fi curator si de a semna pentru acesta actul respectiv.
Răspuns la discuția Rol tutore in vanzarea unui teren
Buna ziua. Notarul v a indrumat corect. Pentru a putea incheia acte de dispozitie, persoana ocrotita trebuie sa fie reprezentata de tutore sau curator. Dvs, sunteti desemnata tutore, insa aveti nevoie de acordul instantei de tutela pentru intocmirea si semnarea actului. Pentru acest lucru, trebuie sa mergei la autoritatea tutelara din localitatea unde domiciliaza persoana ocrotita, respectiv fratele, iar acestia vor emite o dispozitie prin care va desemneaza pe dvs sa semnati acest act pentru si in numele acestuia. Ulterior, aceasta dispozitie trebuie validata de catre instanta de tutela, respectiv Judecatoria in a carei raza domiciliaza fratele. Va trebui sa formulati o cerere scrisa care sa fie insotita de urmatoarele acte: dispozitia Autoritatii Tutelare, actul dvs de identitate, actul fratelui de identitate, actele medicale care atesta starea acestuia, sentinta prin care ati fost desemnata tutore ( copii xerox) si un cazier judiciar pentru dvs.
Răspuns la discuția executare
In situatia in care furnizorul are un titlu executoriu -aceasta insemnand o sentinta judecatoreasca prin care sunteti obligat sa platiti sumele respective - poate intra pe proprietatea respectiva -duipa ce solicita instantei autorizarea necesara. Si executorul, conform legii beneficiaza de sprijinul politiei in vederea exercitarii profesiei sale.
Răspuns la discuția expertiza
puteti formula obiectiuni in fata instantei de judecata. Daca considerati ca expertul a comis o ilegalitate ii puteti face plangere penala pentru abuz in serviciu. Dar obiectiunile sunt obligatorii, deoarece la instantele superioare, de control, nu mai puteti formula.
Răspuns la discuția Pensie de Intretinere
banuiesc ca are peste 18 ani. Ceea ce inseamna ca nu mai poate solicita pensie de intretinere. Legea spune ca pensia se poate acorrda pana la 25 de ani daca se afla in continuarea studiilor, insa nu si in cazul in care intrerupi.
cu max 3 zile inainte de expirarea mandatului,archetul face cererea de prelungire. Din pacate, exista varianta sa ii prelungeasca pe 60 zile. Cam asta este practica. Dar, incercati si alte variante.... liberare provizorie sub control judiciar.... Iar daca tot a mers pe recunoastere, sa mearga pe procedura prevazuta de art. 320 ind 1 Cod pr penala. Si, in situatia in care nu are antecedente penale, poate pleca acasadupa invocarea acestui articol.