avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare
Discuție deschisă în Executare silită

executare

in cazul in care un debitor nu isi achita facturile la utilitati( gaz, apa, curent), iar furnizorul de utilitati doreste sa ii intrerupa acestea, insa debitorul il impiedica sa intre pe proprietatea lui,( casa, gradina), furnizorul poate apela la organele legii, si la patrunderea in forta in incinta debitorului, atata timp cat intreruperea utilitatilor nu se poate face din strada?
In situatia in care furnizorul are un titlu executoriu -aceasta insemnand o sentinta judecatoreasca prin care sunteti obligat sa platiti sumele respective - poate intra pe proprietatea respectiva -duipa ce solicita instantei autorizarea necesara. Si executorul, conform legii beneficiaza de sprijinul politiei in vederea exercitarii profesiei sale.
In cazul urmaririi bunurilor imobile, daca in termen de 15 zile de la primirea somatiei debitorul nu plateste datoria, executorul va incepe procedura de vanzare.

Dupa primirea somatiei, debitorul poate cere instantei de executare in termen de 10 zile de la comunicare, sa-i incuviinteze ca plata integrala a datoriei, inclusiv dobanzile si cheltuielile de executare, sa se faca din veniturile imobilului urmarit sau din alte venituri ale sale pe timp de 6 luni.


Executarea silita are loc in oricare dintre formele prevazute de lege, SIMULTAN sau SUCCESIV, pana la realizarea dreptului recunoscut prin titlu executoriu, achitarea dobanzilor, penalitatilor su a altor sume , precum si a celtuielilor de executare.

Dreptul de a alege metoda de urmarire apartine creditorului.
Astfel, creditorul poate urmari oricare dintre bunurile URMARIBILE ale debitorului sau si poate solicita ca executarea silita sa aiba loc SIMULTAN asupra respectivelor bunuri.

Inainte de a trece la executarea silita a bunurilor debitorului, executorul este obligat, potrivit sa-l instiinteze pe acesta despre inceperea executarii.
Aceasta somatie este insotita si de o copie de pe titlul executoriu.
Daca in termenul aratat in somatie debitorul nu-si executa de bunavoie obligatia, executorul va proceda de indata la executarea silita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie executare silita bogdandaniel87 bogdandaniel87 buna ziua, in data de 31.01.2018 am pramit la sediul firmei o instiintare de popriore pe salariu de la un birou executor in baza unei hotarari judecatoresti ... (vezi toată discuția)
Executare silita, refuz debitor plata cheltuieli de executare Miha51 Miha51 Buna ziua De o vreme ma confrunt cu un caz ciudat. Am castigat in instanta o creanta si m am dus la executor sa depun titlul executoriu pentru a incepe ... (vezi toată discuția)
Executare silita malidumitru malidumitru Daca am poprire pe salariu atat eu cat si sotul meu adica 1/3 din salariu in valoare de 950 de lei pe luna , imi mai poate executa silit apartamentul . ... (vezi toată discuția)