avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Activitate Margerita

Activitate Margerita

Am declarat sediul social la un SRL la domiciliu, (o casa de locuit cu 3 camere, numai ca nu locuiesc acolo efectiv) si vreau sa inchiriez 1 camera pe 1 an cu contract de inchiriere la un student care aplica la programul guvernamental studentinvest 2023. Ce acte am nevoie? multumesc
speta: un absolvent de liceu (19 ani) - fara diploma de bac (2021), numai cu certificatul de absolvire a 12 clase liceu teoretic - va mai beneficia ca pana acum de asigurarile de sanatate pana isi va gasi un loc de munca?? Ce implica inregistrarea lui la ANOFM? Din platforma ANOFM nu reiese clar ce poate face un elev dupa terminarea liceului daca nu a luat bac_ul, implicit nu alte studii.... multumesc anticipat
Mulțumesc frumos
Bună ziua, îmi permite legislația sa urmez în pararel 2 scoli postliceale? Una de stat și cealaltă privata? Mulțumesc
Răspuns la discuția Donație loc de veci
da, multumesc, o sa ma conformez regulamentului de ordine interioara al cimitirului.
Răspuns la discuția Donație loc de veci
da, multumesc, am inteles.
Buna seara, am următoarea speța: printr-un act de concesiune detin 1 loc de veci la cimitirul Chitila care vreau sa-l donez mătușei mele. Cum se procedează, am înțeles ca s-a schimbat legea? Acum nu mai suntem proprietarii locurilor de veci prin actul de concesiune??? Nu putem merge direct la notar cu actele si sa donez locul de veci? trebuie sa fac alt document de concesiune, sa plătesc suma de ..............., prin chitanța de la biserica, plus ca taxa de cimiti sa fie plătită la zi , apoi sa merg la notar sa legalizeze practic documentul dat de biserica??? Atunci care mai este rolul actului de concesiune???? Nu-l mai poți folosi pe o perioada anume de 7, pana la 99 de ani??? Mulțumesc, sper ca am fost înțeleasă.
dosar in derulare la PS 1 pentru proiect de constructie pe calcan, cu pud aprobat (fara sa-mi dea acordurile cu vecinii - pt ca nu depaseam limitele). Acum dosarul este la ISC si ne cer acordul cu vecinii. Ce sa faci (bani cheltuiti pe studii si expertize, si timp pierdut aproape 2 ani) cand institutiile statului te paseaza de la una la alta??
multumesc, le-am propus sa vb cu un mediator, dar nu sunt de acord... trebuie sa schimbam solutia cu proiectul...
Buna ziua, prin PUD aprobat de Primaria sector 1 ne obliga sa construim pe calcan cu vecinii. Cei de la ISC ne cer acordurile vecinilor, cu toate ca Primaria nu ni le-a cerut. Vecinii nu vor sa ne de acordul notarial cf art.612 din codul civil. Unul dein vecin pretinde o suma de bani. E corect?Noi nu vrem sa-i dam in judecata pe vecini, vrem sa ne extindem cu constructia existenta care este pe calcan (hotar). Ce solutii ne dati, dar fara proces in instanta?