avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Activitate mihamarin

Activitate mihamarin

Deoarece am pensie mică fiul meu îmi transfera uneori ( nu lunar) anumite sume de bani in cont, sume care nu sunt mereu aceleași ( 1000, 2000 lei). Va rog sa îmi spuneti dacă aceste sume trebuie declarate la ANAF pe vreo fisa de declarare a venitului și dacă, fiind in contul meu bancar sunt impozitate de banca? Cum se procedează?
Răspuns la discuția calomnia si insulta
multumesc f mult. din păcate legislația din Romania se schimba o dată la 4 ani. o zi buna
va rog frumos să-mi spuneți în care cod (Civil sau Penal) sunt introduse notiunile de calomnie și insultă. Ma refer desigur la codul respectiv actualizat 2017.
Vă multumesc
În urmă cu câteva luni am depus sesizare la ISU, primăria de sector, primăria generală în legătură cu blocarea celei de-a doua uși din spatele blocului.
Administratorul, cu acordul președintelui și probabil al comitetului executiv , a blocat accesul spre ușa din spatele blocului , amenajând în spațiul dintre ușa interioară și cea exterioară, biroul pentru încasarea cotelor de întreținere. Menționez că în acel spațiu se află în prezent canapea, fotoliu, măsuță de cafea, birou, tablouri, un PC ( pe care admin ascultă muzică), arhivă, toate fiind materiale inflamabile. Eu nu am văzut așa ceva la alte blocuri. În acest bloc pare că urmează a avea loc o petrecere.
Am depus această sesizare deoarece în caz de urgență (cutremur, incendiu, scurgeri de gaze) nu se poate efectua evacuarea locatarilor decât pe ușa principală. Blocul are 10 etaje și evacuarea va fi mult îngreunată.
În urma sesizării depuse la ISU , am primit răspuns de la Biroul Juridic si Contencios că instituția în cauză îți declină competența și trimite sesizarea mea la primăria de sector.
La rândul ei, primăria de sector își declină competența pentru că asociațiile de locatari sunt independente (conform unei legi votată de parlamentari doar cu mâinile nu și cu creierele).
Căror autorități ne mai putem adresa pentru rezolvarea problemelor cu care ne confruntăm , noi proprietarii, dacă administratorul și președintele fac abuzuri nenumărate pe principiul *e bloc de proprietari și facem ce vrem noi* (adică ce vrea el ).
Noi, proprietarii, din achitarea cotelor de întreținere plătim administratorul. Președintele (patron de firmă de construcții) a fost ales deoarece a fost singura persoană care nu a cerut remunerație pt această funcție, dar ia comisioane în urma selectării anumitor firme care prestează servicii pt asociație. Spun aceasta pt că cenzorul șef a demisionat deoarece președintele a refuzat să prezinte ofertele pe care le-a primit și contractele conform cărora respectivele firme au prestat serviciile.
Singura șansă este, ca în urma controlului (anunțat printr-o adresă) Direcției de Inspecție – Serviciul Disciplină în Construcții și Afișaj Stradal, să fie fermi și să nu asculte minciunile celor implicați.
Dacă nici așa nu se rezolvă problema ce se mai poate face? Chiar este nevoie să se ajungă în instanță pentru a intra în legalitate și normalitate?
Cum este posibil să stai la ușa blocului, la mila unui vecin care să deschidă ușa pentru că odată cu întreruperea alimentării cu energie electrică nu a mai funcționat cartela de acces în bloc și nici cheia de la yală? Sunt urgențe personale care nu permit *păzirea* blocului pt ambiția unor persoane iresponsabile.
Cine va fi tras la răspundere în cazul în care locatarii vor avea de suferit pentru că nu s-a putut face evacuarea în deplină siguranță în cazuri de urgență.
Aștept răspuns numai de la avocați nu de la utilizatori .
Vă mulțumesc anticipat