avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... blocarea ușii din spatele blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

blocarea ușii din spatele blocului

În urmă cu câteva luni am depus sesizare la ISU, primăria de sector, primăria generală în legătură cu blocarea celei de-a doua uși din spatele blocului.
Administratorul, cu acordul președintelui și probabil al comitetului executiv , a blocat accesul spre ușa din spatele blocului , amenajând în spațiul dintre ușa interioară și cea exterioară, biroul pentru încasarea cotelor de întreținere. Menționez că în acel spațiu se află în prezent canapea, fotoliu, măsuță de cafea, birou, tablouri, un PC ( pe care admin ascultă muzică), arhivă, toate fiind materiale inflamabile. Eu nu am văzut așa ceva la alte blocuri. În acest bloc pare că urmează a avea loc o petrecere.
Am depus această sesizare deoarece în caz de urgență (cutremur, incendiu, scurgeri de gaze) nu se poate efectua evacuarea locatarilor decât pe ușa principală. Blocul are 10 etaje și evacuarea va fi mult îngreunată.
În urma sesizării depuse la ISU , am primit răspuns de la Biroul Juridic si Contencios că instituția în cauză îți declină competența și trimite sesizarea mea la primăria de sector.
La rândul ei, primăria de sector își declină competența pentru că asociațiile de locatari sunt independente (conform unei legi votată de parlamentari doar cu mâinile nu și cu creierele).
Căror autorități ne mai putem adresa pentru rezolvarea problemelor cu care ne confruntăm , noi proprietarii, dacă administratorul și președintele fac abuzuri nenumărate pe principiul *e bloc de proprietari și facem ce vrem noi* (adică ce vrea el ).
Noi, proprietarii, din achitarea cotelor de întreținere plătim administratorul. Președintele (patron de firmă de construcții) a fost ales deoarece a fost singura persoană care nu a cerut remunerație pt această funcție, dar ia comisioane în urma selectării anumitor firme care prestează servicii pt asociație. Spun aceasta pt că cenzorul șef a demisionat deoarece președintele a refuzat să prezinte ofertele pe care le-a primit și contractele conform cărora respectivele firme au prestat serviciile.
Singura șansă este, ca în urma controlului (anunțat printr-o adresă) Direcției de Inspecție – Serviciul Disciplină în Construcții și Afișaj Stradal, să fie fermi și să nu asculte minciunile celor implicați.
Dacă nici așa nu se rezolvă problema ce se mai poate face? Chiar este nevoie să se ajungă în instanță pentru a intra în legalitate și normalitate?
Cum este posibil să stai la ușa blocului, la mila unui vecin care să deschidă ușa pentru că odată cu întreruperea alimentării cu energie electrică nu a mai funcționat cartela de acces în bloc și nici cheia de la yală? Sunt urgențe personale care nu permit *păzirea* blocului pt ambiția unor persoane iresponsabile.
Cine va fi tras la răspundere în cazul în care locatarii vor avea de suferit pentru că nu s-a putut face evacuarea în deplină siguranță în cazuri de urgență.
Aștept răspuns numai de la avocați nu de la utilizatori .
Vă mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 10:42, 23 Noiembrie 2017
Nu va impacientati
In cadrul MAI exista departamentul administratie publica ,care se ocupa inclusiv cu problemele existente in cadrul asociatiilor de proprietari nesolutionate teritorial
Plangere la Inspectoratul in constructii.
Regulamentul UE 305/2011 in domeniul constructiilor prevede la Anexa 1 cerințe fundamentale 2. Securitatea la incendiu Construcția trebuie să fie proiectată și executată în așa fel încât, în caz de incendiu: (d) ocupanții să poată părăsi construcția sau să poată fi salvați prin alte mijloace;
Normativul P118/1 din 2013 prevede existenta a 2 usi la scari
[ link extern ]
noul proiect de normativ:
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocarea caii de acces din spatele blocului micka60 micka60 Locuiesc la parterul blocului si de acum două zile s-a întrerupt curentul în zonă și prin urmare accesul în bloc pe baza cartelei nu a mai fost posibil ... (vezi toată discuția)
Conflict între locatari bloc cristi_cristi cristi_cristi Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc în care există o multime de probleme create de locatari care, se pare, nu doresc să le rezolve amiabil ca între vecini. ... (vezi toată discuția)
Probleme cu presedintele blocului dorinamarin dorinamarin Buna ziua Va rog frumos sa ma sfatuiti ce sa fac in legatura cu aceasta problema: Locuiesc in acest bloc din 1994 si de la inceput am avut problema cu ... (vezi toată discuția)