avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate secretariatofficemax

Activitate secretariatofficemax

Ati vazut si D112 de ianuarie?
Si daca azi, 14.02.2023 nu e cum sa raportam? De mana?
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns. Eu incerc insa sa leg de sistemul e-factura aceasta situatie. Care va mai surveni.
Adica, factura emisa, inrolata in sistemul e-factura, cu sigiliul finantelor are vreo relevanta sau doar media si nimic legiferat?
Noi am gasit asa:

" Prevederile art. 632 din Codul de procedura civila cu privire la titlul executoriu:

„Art. 632: Temeiul executării silite

(1) Executarea silită se poate efectua numai în temeiul unui titlu executoriu.

(2) Constituie titluri executorii hotărârile executorii prevăzute la art. 633, hotărârile cu executare provizorie, hotărârile definitive, precum şi orice alte hotărâri sau înscrisuri care, potrivit legii, pot fi puse în executare.”

iar

Articolul 641 din Codul de procedura civila:

„Art. 641: Înscrisurile sub semnătură privată

Înscrisurile sub semnătură privată sunt titluri executorii, numai dacă sunt înregistrate în registrele publice, în cazurile şi condiţiile anume prevăzute de lege. Orice clauză sau convenţie contrară este nulă şi considerată astfel nescrisă. Dispoziţiile art. 664 şi următoarele sunt aplicabile.”

Factura are intelesul unui inscris sub semnatura privata."

Deci, este sau nu este titlu executoriu e-factura validata si sigilata de finante?
Daca aveti informatii la subiect ne intereseaza
Software de contabilitate, financiar, salarizare cu suport tehnic solid.
Rapid, multivaluta, tva OSS / vanzari EU, B2B, B2G, B2C Stie sa emita/ integreze facturi electronice (Tungsten, Ariba, Coupa, ...)
Integrabil cu ERP-ul actual (postgres, php)
Poate SAF-T, e-factura

Multumesc
Un client public refuza plata facturii fiindca scadenta trecuta in e-factura este de 30 de zile.
Scadenta apare intr-o factura la data emiterii conform contract.
Factura este validata de finante si cu sigiliu mfinante.
Ce pasi sunt de facut pentru recuperare bani?
E-factura
Fiindca BT-48 presupune ca exista CIF si entitati publice sunt mai multe decat cele care sunt si platitoare de TVA unde trebuie completat CUI-ul lor si ce trebuie completat la BT-47, respectiv BT-48, BR-49
Multumesc
Ideea ca ar trebui intai dezvoltat spv-ul incat administratorii sa poata adauga useri cu roluri i-a trecut oare cuiva prin cap?

Nu este operational! Sa ne inchipuim ca nu vor sta administratorii firmei si nici expertii contabili sa lucreze pe e-factura.

Buna seara,

Poti incheia un contract de sponsorizare direct cu un liceu (public) fara sa intervina asociatia de parinti sau alta organizatie intre?
Buna seara,
O intreprindere mica romaneasca are de achitat o suma de bani catre un comisionar din UK (sole trader).
Facem plata prin banca.
Care este tratamentul fiscal ?
Răspuns la discuția Mecenat, sponsorizare
Buna seara,
Din pacate angajatul este in etapa in care alearga de la un medic la altul, o clinica la alta si se chinuie sa gaseasca calea cea mai buna. Deci cheltuieli in multe parti, inca necentralizate intr-o directie. A venit sa intrebe de un imprumut si cred ca mecenatul ii permite cash fara sa se indatoreze. A prezentat la notariat doc medicale. Doar ca e f. scumpa taxarea lui. Am inteles insa; sponsorizare cand decide locul / maniera de tratament. E mai ieftin. Multumesc
Stimata doamna,
Daca nu vedeti o problema juridica in nerespectarea preavizului de catre angajat intr-un CIM, atunci este o problema si nu are rost discutia in continuare.