avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Activitate catalinapredescu

Activitate catalinapredescu

Răspuns la discuția Vanzare casa fara acord
Va multumesc.
Avem, eu si sotul meu, o casa cu teren cumparata pe numele sotului meu, dupa casatorie.
Eu nu sunt trecuta pe actul de vanzare-cumparare, dar este mentionat in act sotul meu ca fiind casatorit.
Am 2 intrebari:
1. Poate sotul meu sa vanda casa fara acordul meu?
2. Daca nu reusim sa ne intelegem sa divortam/face partaj amiabil la notar, si deschidem proces in instanta pentru partajul, casa aceasta poate fi vanduta de el pana cand nu se termina procesul?
Va multumesc.
Răspuns la discuția Bun propriu sau comun
Va multumesc.
Casatorita fiind si locuind impreuna cu sotul meu, mama mea si tatal meu (care ulterior a decedat) intr-o casa, am vandut la un moment dat casa respectiva. La vanzare, mama avea 1/2 si eu 1/2 (din succesiunea dupa tatal meu care a decedat). Am achizitionat apoi, din banii rezultati din vanzarea casei, un apartament pentru mama mea (eu 70%, cu mentiunea in acte ca este achizitionat din bani proprii(vanzarea casei respective) si mama mea 30% cu drept de uzufruct viager. Mentionez ca sotul a facut niste renovari in casa vanduta. Toti patru am contribuit la cheltuieli in casa respectiva.
Ce pretentii poate ridica sotul in ceea ce priveste apartamentul nou achizitionat pentru mama mea in conditiile de mai sus si eventualii bani ramasi ca rest din vanzarea casei. Il pot despagubi in vreun fel ca sa nu ridice pretentii financiare? Va multumesc.
Am completat în februarie 2018 declaratia 604 pe o perioada de 12 luni. De atunci plătesc lunar cass de 190 ron. Odată cu apariția noii declarații unice 212 am înțeles că suma datorata de persoanele fără venituri s-a redus de la 2280ron la jumătate și anume 1140ron.
Întrebarea mea este: intrucat contributia cass s-a redus la jumatate, dacă achit suma de 1140ron pentru anul 2018, beneficiez de servicii medicale pentru cele 12 luni pentru care am completat inițial declaratia 604?

Va mulțumesc.
Cum este reglementată plata cas și cass după aprobarea ordonanței de urgenta privind declarația unica?
Pot plăti la anaf ambele contribuții? Am completat o data declaratia 604, trebuie sa completez acum alta declaratie (declarația unica)? Pot plăti în continuare lunar sau va trebui sa plătesc toată suma datorata o data? Va mulțumesc.
Am depus declaratie cu perioada 01.02.2018-31.01.2019 cu plata lunara, deci probabil ca doar voi plăti lunar dupa cum ați spus. Vă mulțumesc.

elenazan a scris:

Declaratia se depune pentru o perioada de cel putin 12 luni, depinde ce ati completat, dar cel putin 12 luni nu mai mergeti sa depuneti alta declaratie, faceti doar plata lunar.

Ca persoana fizica fara venituri, dacă am completat pentru prima data declarația 604 la anaf, am plătit 190 ron, apoi am mers la casmb cu chitanta, va trebui în fiecare luna sa completez aceasta declarație 604, sau am fost înregistrată intr-o baza de date și pot doar achita cei 190 ron și apoi pot merge la casmb cu chitanța doveditoare a plății? Va multumesc
Vă mulțumesc.
Ce sume trebuie sa plătesc în 2018 ca persoana fără venituri pentru asigurarea de sănătate și pentru pensie (cass și cas) și care este procedura de plata pentru fiecare dintre ele. Va mulțumesc.