avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bun propriu sau comun
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bun propriu sau comun

Casatorita fiind si locuind impreuna cu sotul meu, mama mea si tatal meu (care ulterior a decedat) intr-o casa, am vandut la un moment dat casa respectiva. La vanzare, mama avea 1/2 si eu 1/2 (din succesiunea dupa tatal meu care a decedat). Am achizitionat apoi, din banii rezultati din vanzarea casei, un apartament pentru mama mea (eu 70%, cu mentiunea in acte ca este achizitionat din bani proprii(vanzarea casei respective) si mama mea 30% cu drept de uzufruct viager. Mentionez ca sotul a facut niste renovari in casa vanduta. Toti patru am contribuit la cheltuieli in casa respectiva.
Ce pretentii poate ridica sotul in ceea ce priveste apartamentul nou achizitionat pentru mama mea in conditiile de mai sus si eventualii bani ramasi ca rest din vanzarea casei. Il pot despagubi in vreun fel ca sa nu ridice pretentii financiare? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: catalinapredescu , utilizator 13:50, 12 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Din cate se intelege din cele expuse;
Detineati o cota parte dintr-un imobil prin mostenire, restul fiind propriatatea mamei.
ati vandut acel imobil impreuna cu mama dumneavoastra si ati cumarat, pe numele mamei dar si cu o mentiune ca ati contribuit cu 70 % din valoare dumneavoastra, un imobil.
Sotul nu poate avea nicio pretentie la imobil.
Daca divortati, poate ridica pretentii la o cota din valoarea imbunatatirilor pe care le-ati adus si pe care o poate dovedi cu acte.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament înainte de căsătorie, ignorat la partaj Ecaterinad Ecaterinad Am achiziționat un apartament, prin credit bancar, înainte de căsătorie, în 1998. Contractul de vânzare cumpărare a fost doar pe numele meu. Viitorul ... (vezi toată discuția)
Poveste incurcata. fevronia fevronia buna ziua.as avea o nelamurire si o poveste lunga.sa incepem, in anii 70 mama se casatoreste si face o fetita,in scurt timp ramane vaduva si isi cumpara un ... (vezi toată discuția)
Impartire apartament cumparat in timpul concubinajului Rotaru_Iulia Rotaru_Iulia Buna ziua Am achizitionat un apartament prin programul prima casa, contractand credit pentru 70% din valoare, restul fiind suportata de mama mea (fara a ... (vezi toată discuția)