avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Activitate cristinafofiu

Activitate cristinafofiu

Discuție Turism
Buna ziua, as dori sa mi vand serviciile in domeniul turistic, mai exact a promova imprejurimile orasului meu natal, prin diferite programe, zile si nopti traditionale cu produse traditionale, eu fiind omul de legatura intre cei interesati si punctele de acces, dar vreau sa fie totul legal si conform normelor. De ce acte sau cursuri as avea nevoie? Multumesc anticipat!
Buna ziua, m-ar interesa ce conditii trebuie sa indeplinesti din punct de vedere financiar ca si S.A. pentru a putea da tichete cadou.
Multumesc anticipat!
Discuție Autorizatii
Detin 6 camere pe care as vrea sa le dau in regim hotelier, Care ar fi cea mai simpla varianta, pfa sau alta varianta? De ce autorizatii as avea nevoie? Multumesc anticipat!
Detin o presa de ulei si intentionez sa-mi deschid o mica afacere. As dori sa ma informez in detaliu inainte de a incepe. Care sunt pasii de urmat pentru a legaliza aceasta afacere?
Buna ziua, imi poate spune cineva care este discountul maxim ( procentaj) pe care il poate acorda un furnizor in asa fel incat sa fie conform legii concurentei?
Buna ziua, firma pentru care lucrez eu, producerea si comercializarea alcoolui, are contracte cu marile markete :carrefour, metro, etc.
As dori daca se poate sa ma ajutati, noi ca furnizor, cu ce probleme ne-am putea confrunta in ceea ce priveste Legea Concurentei? Eu m-am tot documentat, dar pana la urma e vorba si de interpretare, unde mai exact ar trebui sa fim atenti sau ce mai exact ar trebui sa facem si sa respectam?
Multumesc anticipat!

- m-ar interesa un mod special de discount-uri off/on invoice, cum le pot acorda in asa fel incat sa fie conform legii.
Buna ziua,
In legatura cu vanzarea cu prime, lucrez la o fabrica de alcool, noi am dorii sa cumparam produse de la fabrica vecina care se ocupa cu produse alimentare si sa le dam prime la cumpararea unuia dintre produsele noastre sau sa oferim, in urma unei intelegeri cu firma vecina, un discount la produsele lor. Am citit diferite pareri, legi si ordonante. As dori daca se poate inca o parere. Multumesc anticipat !
Buna ziua, in cazul unui control din partea celor de la Antifrauda s-a intocmit un proces verbal definitiv la firma ca care lucrez, pe care ni se impune sa il semnam. Daca nu suntem de acord cu ceea ce scrie in pv, exista vreo posibilitate sa il contestam? Ce se intampla daca nu il semnam?
Buna ziua, m-am tot documentat si am citit diverse legi, articole, etc. Acest regulament (Regulamentul general privind protecția datelor) oarecum mi se pare incerct in ceea ce priveste domeniul de aplicare. Un s.a sau un s.r.l, care prelucreaza datele personale pt salarii de exemple, are nevoie de un DPO? Inteleg ca datele cu caracter personal inseamna orice data care ajuta la identificarea unei persoane, dar pana la urma cnp-ul , concediul, etc il dai oricarui angajator, asta inseamna ca orice angajator are nevoie de un DPO? Mai exact eu sunt consilier juridic la o firma ce se ocupa cu vanzarea de produse alcoolice si nu numai, un s.a., nu sunt clienti persoane fizice, decat juridice si singurele date sunt folosite pentru primirea salariului, anagajare, gps masini etc. . Imi puteti spune va rog daca avem nevoie de un DPO si daca ni se aplica acest regulament?
Ma poate cineva ajuta cu un model de contract de procesare? O firma pune la dispozitia alteia materia prima in vederea prelucrarii de catre acesta din urma , este vorba de procesare de produse alimentare .