avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Activitate ionuthau

Activitate ionuthau

Noi nu avem stații taxi în oraș și mă gândesc să închiriez gen sa plătesc un anumit loc
Buna ziua ! Dețin o firma de taxi și vreau să cer primăriei un loc de parcare privat în orașul meu. Se poate face o cerere legală la care sa primesc și un răspuns pozitiv?
Buna ziua! Un contract de arenda mai are valoare daca cel a carui este terenul a decedat ? Specific ca s-a incheiat un contract de arenda pe 5 ani , la care s-a achitat pe toti 5 plata cash !
Buna ziua! Ieri am întâmpinat un caz mai ciudat , am sunat la 112 sa anunț un caz de șicanare in trafic și surpriza surpriza cei de la 112 știau numele și prenumele meu . Acum cum de unde țin să precizez că telefonul e la abonament și am sunat și am întrebat despre protectia datelor cu caracter personal. Răspunsul lor a fost e dat doar numele și prenumele nu și alte date. Pai numele și prenumele nu tot date cu caracter personal sunt . Rog pe cineva care îmi poate oferi răspunsuri
Buna dimineata!Pot cere masina la schimb daca a mea e intrata in service pentru reparatii in garantie? Daca da cum pot cere sau cui ma adresez ?
Buna ziua ! Am o problema cu o masina aflata in garantie , mai exact cu mocheta s-a desprins toata .Am facut petitie catre anpc ,am scris catre firma Suzuki , de la anpc de 2 luni nu am primit raspuns, si cei de la suzuki au spus ca nu face parte din garantie. Exista un avocat care ma poate ajuta care s-a confruntat cu speta asta?
Terenul are act de vanzare cumpărare dar fără bani ! Noi am vrut sa îl ajutam și am făcut înțelegerile verbale ce si cum raman ca nu s-a gândit nimeni ca tatăl meu va deceda
buna seara! am uirmatoarea situatie legata de o succesiune si va rog sa ma ajutati cu un raspuns:in anul 2018 s-a facut o intelegere familiala de comun acord ca unul dintre fatii din familie sa primeasca o parte din terenul familiei iar celuilalt frate sa ii ramana locuinta parinteasca. In anul 2020 tatal nostru a decedat iar acum fratele care a primit respectivul teren(partea lui de mostenire) vrea sa impartim locuinta parinteasca. Se poate face ceva legal in acest sens? se poate contesta acel act de vanzare/cumparare a terenului? multumesc anticipat!
Buna ziua! În data de 26 octombrie am achiziționat o mașină nouă pentru care am încheiat și o polita casco . Masina am luat-o pentru a o folosi în scop taxi din moment ce îmi ieșeau toate autorizațiile doar ca în decembrie am avut un incident din cauza gheții etc. Masina a fost reparata pe polita casco doar ca azi 20.01.2021 primesc mail ca trebuie sa mai dau 2500 RON franciza deoarece masina nu era folosita în scop personal. Specific masina a întrat în regim de taxi pe data de 15.01.2020 la data impactului masina nu era în regim de taxi . Ce sa le transmit celor de la casco ?
Buna seara ! Azi 30 09 2020 am achizitionat o masina noua de la un dealar autorizat . Am strabatut tocmai 550 km cu trenul mai exact Iasi Ramnicu valcea si a duraf nu mai mult de 15 ore drumul . Acum problema e urmatoarea masina are un defect care l-am observat abia dupa 250 km de mers mai exact la cutia de viteze . Am sunat dealer am explicat problema si el imi zice sa calc ambreiaju de 2 ori ca la dacia lui bunelu ca masina nu are nimic . Nu l-am ascultat si am mers la un service in Buzau si a constatat ca are un defect la cutie . Am sunat iar Dealaru si a zis ok mergi in service si se repara acum eu nu sunt nici nebun da nici prost sa duc o masina noua la 250 km in service si cineva sa nu suporte daunele mele morale si timp pierdut si etc . Rog sa ma indrumati unde pot face apel la ce institutii care ma vor ajuta ? Va multumesc!