avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Activitate alex.anca

Activitate alex.anca

Am avut deja o intrevedere cu un avocat, caruia i-am prezentat toate datele problemei si urmeaza ca la urmatoarea intrevedere, dupa analiza situatiei, sa stabilim pasii legali pe care ii putem urma, dar in acelasi timp am postat pe acest forum pentru a ma informa mai in detaliu.
Buna seara.
Partea de la vale de casa nu o sa fie insorita. Pe partea respectiva insa nu am geamuri decat geamurile de la baie. Partea din spate unde am geam la casa scari si la living nu o sa vada soarele decat pe la ora 12 - 1.
Distanta dintre casa si bloc nu are cum sa fie mai mult de maxim 6-7 m, deci nu are cum sa respecte:
În cazul în care proiectul de amplasare a clădirilor evidențiază că distanța dintre clădirile învecinate este mai mică sau cel puțin egală cu înălțimea clădirii celei mai înalte, se va întocmi studiu de însorire, care să confirme respectarea prevederii de la alin.

Am verificat actul care l-am semnat la celalalt bloc si nu scrie decat ca subsemnatul . . . . sunt de acord ca domnul . . . . . . sa construiasca o locuinta colectiva (P+3E) pe parcela nr...... Am vrut sa anexez o poza la act dar nu am reusit.
Ajutati-ma cu un sfat: ce as putea sa fac ca sa impiedic constructia blocului?
Am mai citit ca in instanta se poate invoca si motivul de scadere a valori casei (parca sa si castigat prin Cluj un proces pe motivul asta). Este vandabil motivul?

Multumesc.
Din ce am vorbit la primarie nu exista distanta speciala fata de hotar, decat cea normala de 1,9 m parca . Dar din cate am mai citit pe net , se vorbeste de urmatoarele conditii:
1. distanta dintre un bloc si casele invecinate trebuie sa fie egala cu minim jumatate din inaltimea celui mai inalt. ( am mai gasit locuri unde se spunea ca distanta trebuie sa fie egala cu inaltimea celui mai inalt.)
2. nu este permisa constructia daca nu se respecta gradul de insorire .si anume 1.5 sau 2 ore de soare la solstitiu de iarna pe oricare parte a casei .
Is valabile conditiile astea??
Nu inteleg de ce totusi la blocul de la vale ( la nord ) de casa a avut nevoie de semnatura mea si am fost la notar si am semnat si acuma nu are nevoie de ea.??
Multumesc.
buna ziua.
Stau la casa in Suceava in zona de case. Acum aproximativ un an un dezvoltator imobiliar mi-a cerut aprobarea constructiei unui bloc P+2+M pe terenul alaturat casei mele. Fiind la nord de casa mea ( nu imi lua deloc soarele) si la o distanta de aproximativ 12 m de casa am acceptat.
Problema pe care o am acuma e ca acelasi dezvoltator doreste constructia unui bloc P+1+M in spatele casei mele ( adica la rasarit ). distanta pe care o poate lasa fata de hotar e de maxim 3 m iar eu fata de hotar mai am 3 m. Prin constructia blocului o parte a casei mi-o umbreste complet , iar spatele casei nu mai vede soarele decat de la 12 pana pe la 1-2 maxim.
Ce conditii trebuie sa respecte el pentru constructie bloc??
Ce distanta trebuie sa aiba fata de casele invecinate??
Are nevoie de semnatura mea pentru constructie?
Cum as putea sa impiedic constructia blocului?
multumesc anticipat de raspunsuri.
Discuție Incadrare cor
Buna ziua.
Sunt agent de vanzari la o firma de distributie si sunt trecut cu studii medii.
Am facultatea de contabilitate si informatica de gestiune , si masterat in managementul si administrarea afacerilor.
Ma intereseaza pe ce cod cor ma poate trece firma pt a putea fi cu studii superioare dar in acelasi timp sa poata deconta cheltuieli ca pe un agent vanzari ( motorina , masina, reparatii masina, etc)?
Multumesc anticipat.