avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Activitate Adriana Vlad

Activitate Adriana Vlad

Buna ziua !
Va multumesc mult pentru raspuns . Fac precizarea ca asociatia culturala a fost infiintata in iunie 2012 si de atunci nu am mai actualizat statutul si actul constitutiv . Banuiesc ca trebuie sa actualizam statutul si actul constitutiv , si sa-l depunem la Judecatoria Constanta . Si apoi sa trimitem declaratia de beneficiar real semnata de toti membrii asociatiei la Ministerul Justitiei .
Va multumesc !
Buna ziua !
Ma numesc Adriana si sunt presedinta unei asociatii culturale ( non-profit ) cu sediul in Constanta .
Eu sunt presedinta si mai sunt 2 persoane in asociatie , vicepresedinta si 1 membru ( ele sunt prietenele mele si m-au ajutat sa imi infiintez aceasta asociatie culturala ) . Precizez ca cele 2 persoane nu s-au implicat efectiv in activitatea acestei asociatii .
Intrebare - UNDE SE DEPUNE DECLARATIA DE BENEFICIAR REAL PENTRU ASOCIATIE ?
In aceasta declaratie vom figura toate cele 3 persoane sau nu ?
Declaratie se intocmeste la notariat ?
Am fost la cativa notari si au cam ridicat din umeri pentru nu prea stiau sa o intocmeasca si m-au trimis la Judecatorie sa aflu ce model agreeaza Judecatoria Constanta . Aici nu am rezolvat nimic pentru ca ei zic ca doar inregistreaza declaratiile , altii mi-au spus la Ministerul Justitiei .
Va rog frumos sa ma ajutati , pentru ca am inteles ca sunt amenzi destul de mari .
Cu stima ,
Va multumesc foarte mult pentru raspuns . In cazul asociatiilor se depune declaratia de beneficiar real , si daca da unde anume - la Judecatoria de unde apartin , sau la Ministerul Justitiei ? In declaratie va trebui sa fiu doar eu ca Presedinte beneficiar real , sau si vicepresedinta si membra cealalata ?
Precizez ca doar eu m-am ocupat de asociatie , celelalte 2 persoane au fost doar onorifice ,
Cu stima ,
Adriana Vlad
Am o asociatie culturala , care datorita pandemiei nu isi mai poate desfasura activitatea ( spectacole de teatru in sali de spectacole ) .
Asociatia are 3 membri - 1 presedinte - eu si 1 vicepresedinte si 1 membru Chiar daca nu am incasari , pt ca nu pot sustine spectacole , am cheltuieli cu contabila , cu chiria , telefoane , comisioane de administrare la conturile bancare , etc
Vreau sa imi sistez actitatea temporar , pana la reluarea spectacolelor , si nu stiu cum sa fac . Sa fac eu o cerere sau la notar si nu stiu unde sa o depun ...
Mai am un SRL si pt acesta am depus la Registrul Comertului , dar pentru asociatie nu stiu unde .
Va multumesc !
Bună ziua!
Am o asociație culturala și un SRL, cu care desfășor activități de spectacole de teatru. Pentru fiecare spectacol de teatru desfășurat, plătesc 2%, din valoarea încasărilor, impozit pe spectacol. As dori sa știu dacă mai am și alte obligații de plata, de exemplu 1% Crucea Roșie sau Muzee sau altceva. Desfășor aceasta activitate de 7 ani. Aștept răspunsul dvs. Cu stima, Adriana Vlad
Buna ziua !
Am si eu un apartament , in care am chiriasi . Am depus anul trecut declaratia unica si am platit impozitul aferent in decembrie .
As dori sa stiu care este termenul limita de depunere a declaratiei unice in anul 2019 si daca se depune exclusiv on-line sau si la ghiseu .
Va multumesc !
Buna ziua !
Am o fundatie non- profit , dar nu am calitatea de angajat . La Casa de Pensii am contract de asigurat pt vechime . Am un apartament inchiriat cu valoarea de 1200 lei / luna , pt care am depus declaratia unica si impozitul . As dori sa stiu daca fiica mea , care lucreaza de 3 ani , ma poate lua in intretinere prin coplata la sanatate si pentru mine .
Ea lucreaza in Bucuresti , iar eu locuiesc in provincie . Daca da , cum pot face dovada la Casa de sanatate din orasul meu , ca s-a platit sanatatea . Ce acte doveditoare trebuie sa prezint ? Firma unde lucreaza fiica mea are un contract cu MEDICOVER . Ea mi-a.spus ca pot merge doar la Medicover din orasul meu sau din tara , dar nu la alte spitale de stat , sau la medicul de familie .
Ce ma sfatuiti sa fac pt a beneficia de serviciile de sanatate de stat ?
Cu multe multumiri.,
Adriana