avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Activitate Diana Cioroiu

Activitate Diana Cioroiu

Sunt dosare separate. Unul de vatamare corporala, iar altul de daune non-auto (bunuri) . Pt. telefon si haine se pot obtine despagubiri.
Da, puteti obtine. Dar nu aveti o vatamare prea mare (cel putin fizica). Va prezentati la IML cat mai repede in vederea eliberarii unui Certificat medico-legal. Dupa aceea puteti decide ce cale alegeti in vederea obtinerii despagubirii.
Răspuns la discuția Asigurare rca nu plateste
Asigurati-va ca ati acceptat in scris cuantumul despagubirii (ofertat tot in scris de catre asigurator).Termenul era 24.03 ,daca pe 13.03. ati acceptat "regia proprie". Puteti formula petitie catre ASF Romania , sesizand incalcarea prevederilor art.21 alin.4 din L 132/2017.
Nu se poate intampla nimic, daca nu sunteti intr-unul dintre cazurile in care asiguratorul rca poate recupera de la dvs.: ex. daca ati avut peste 0,80% aloolemie la probele biologice de sange, ori substante stupefiante, daca ati condus acel auto fara incuviintarea proprietarului, daca savarsati in acel timp si o alta infractiune etc.
Răspuns la discuția Dauna totala rca
In cazul daunei totale ec. valoarea reparatiilor depaseste valoarea de piata. Valoarea de piata se obtine din sistem de specialitate ( DAT, AUDATEX etc) .Valoarea reparatiilor din deviz. Ramane la aprecierea dvs daca pastrati epava. In cazul daunei totale, puteti repara auto, caz in care asiguratorul Rca va despagubeste doar pana la val.de piata, ori nu (in sevice) , caz in care val despagibirii va fi valoarea de piata minus epava. Epava se scoate la licitatie de asig. ( sigur ca o puteti pastra, fiind doar o modalitate de evaluare, in caz ca nu doriti si instrainarea). Daca doriti, o puteti si casa. Certif de casare plus dovada radierii se depun la dos de dauna, asiguratorul oferindu-va valoarea de piata minus val pe care ati obtinut-o urmare a casarii.
Buna ziua! Depuneti cerere de despagubire cu valoarea din deviz. In max. 30 zile de la data depunerii cererii de despagubire, asiguratorul are obligatia sa va iainteze oferta de desoagubire justificata, in care veti vedea valoarea auto de la data producerii accidentului si valoarea epavei ( ca urmare a licitarii) . In cazul daunei totale, despagubirea dvs. este diferenta dintre valoarea de piata a auto si valoarea epavei, dvs.ramanand cu epava.In cazul daunei totale ec., aveti si posibilitatea instrainarii epavei licitatorului , ori a radia si dezmembra /casa auto, pt.a incasa intreaga valoare de piata.
Buna seara! Sper ca ati depus plangere in termen de 90 zile impotriva celui "vinovat" , chiar daca dosarul se claseaza (asa era mai bine). Cu EUROINS-ul pt. cate zile de ingrijiri medicale aveti dvs., o sa va oferteze cu toate cunostiintele dvs. juridice si de specialitate cate putin si tot departe de o suma justa de despagubire! Instanta, va sfatuiesc, mai ales ca exista posibilitatea suplimentarii C.M.L. Oricum zilele de recuperare sau spitalizare nu sunt aceleasi cu zilele de ingrijiri medicale din C.M.L. Ref. la prevedererile legale despre care ati facut precizare, nu vor fi publicate oficial nici in viitorul apropiat in noile prevederi legale modificate. Exista un ghid al punctelor traumatice publicat anul trecut, dar nu este oficial. Estimativ era 1 punct traumatic =5 zile I.M. Ref. la auto dvs. dosarul de dauna nu va putea fi avizat corespunzator pana nu soseste "Anexa 2 " de la Pol.