avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Daună totală economică în urma unui accident de ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Daună totală economică în urma unui accident de circulație: cei de la service mi-au spus că mașina va fi scoasă la licitație. Ce sumă primesc la final?

Buna ziua . am avut un accident si sa rezultat dauna totala economica suma maxima pe deviz fiind de 15700ron . Am fost la eie cu devizu de la serice si mea zis ca masina va fi scoasa la licitatie . Ce suma primesc eu pana la urma ce scrie pe deviz plus epava sau doar cei de pe deviz ? Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 16:53, 11 Ianuarie 2019
Daca a fost declarata dauna totala valoarea despagubirii va fi egala cu valoarea autoturismului la data producerii accidentului din care se scade valoarea epavei (25% din valoarea autoturismului la data producerii accidentului)
ing. Ioan Ciobanu
Buna ziua! Depuneti cerere de despagubire cu valoarea din deviz. In max. 30 zile de la data depunerii cererii de despagubire, asiguratorul are obligatia sa va iainteze oferta de desoagubire justificata, in care veti vedea valoarea auto de la data producerii accidentului si valoarea epavei ( ca urmare a licitarii) . In cazul daunei totale, despagubirea dvs. este diferenta dintre valoarea de piata a auto si valoarea epavei, dvs.ramanand cu epava.In cazul daunei totale ec., aveti si posibilitatea instrainarii epavei licitatorului , ori a radia si dezmembra /casa auto, pt.a incasa intreaga valoare de piata.
Buna ziua "d3nys".

Pentru ce tip de asigurare ???

RCA sau Casco ???

Cu ce pret ati achizitionat autovehiculul ???
Ultima modificare: Vineri, 11 Ianuarie 2019
Adrian Sulea, Consultant credite si finantari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suma despagubita pe rca la dauna totala katickc14 katickc14 Buna seara, cum sa procedez in situatia de mai jos: - am primit oferta de despagubire pentruo dauna totala si am facut cererea de despagubire, pe ... (vezi toată discuția)
Dauna totala casco omniasig Ion stanica Ion stanica Este corect ca in cazul unei daune totale casco omniasig asiguratorul sa scada din valoarea asigurata inscrisa in contractul casco 25%valoarea epavei masinii ... (vezi toată discuția)
Ce suma de bani primesc pe o masina cu dauna totala Gabriel1990 Gabriel1990 Buna ziua, In data de 31.07.2017 mama mea a suferit un accident auto, ea fiind nevatamata, dar masina in urma constatarii asiguratorului este considerata ... (vezi toată discuția)