avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Activitate maanei

Activitate maanei

As vrea sa stiu da ca pot plati prin internet banking suma ce o datorez ca rezultat a depunerii in SVP a declaratiei unice. Am de platit atat un impozit pe venit cat si contributia de sanatate. Am gasit contul care ,ma intereseaza pentru impozitul pe venit ( este vorba de chirie persoana fizica ) dar IBAN-ul are la sfarsit niste X-uri si un cont cu 6 cifre. Daca le combin prin adaugare rezulta un IBAN cu 28 de caractere in loc de 24.
Si ce fac cu contributia de sanatate, in ce cont o platesc ?
Draga elga50,

Multumesc de sfat. Asa voi prezenta lucrurile.

maanei
Va mutumesc pentru rapunsul documentat. Va impartasesc parerea ca trebuie sa fii selectiv cu diversele oferte.
Este posibil sa nu fi fost eu prea explicit cand am publicat mesajul.
Problema mea este ca o firma din bloc care nu si-a prea respectat angajamentele pentru ca i s-a permis vine acum cu exemple de sume platite de firme similare in alte imobile mai mici decat cele pe care este obligat sa le plateasca prin contractul incheiat cu asociatia.
Daca alti presedinti ai asociatiei au cedat eu nu vreu sa cedez in defavoarea asociatiei mai ales ca obligatia a fost asumata printr-un act autentic.
Cheia problemei este ca daca as avea un document care sa arate ca exista si situatii, mai putine e adevarat, cand nu numai ca este mare contributia ba chiar se ajunge la situatia cand firmele platesc integral sau in parte intretinerea blocului as avea un argument IN PLUS ca nu e bine sa luam exemple din afara raportului juridic. Pot sa aduca un avantaj sau dimpotriva - depinde ce exemplu ei - cu contributie mica sau invers cu achiterea unei parti din intretinere.

Bineinteles ca nu-mi pun problema sa vin cu asemenea exagerari.

Cu multumiri,

maanei
Imi pare rau sa va contrazic dar stiu dintr-o sursa sigura de mare incredere ca cel putin o singura situatie exista. Din pacate din motive obiective nu pot sa folosesc informatia de la blocul respectiv despre care stiu cu aproximatie si unde este amplasat. Deci nu e o aiureala.
Aceasta gen de informatie - ca exista un bloc unde o firma din bloc plateste 50% din intretinerea blocului am avut-o mai de mult dar ca si dvs nu am crezut-o. Ieri mi-a fost confirmata informatia despre care vorbesc la inceput. In acest context cred ca si afirmatia cu 50% este adevarata. Chiar retin expresia " Un arab plateste 50% din intretinerea blocului "

Cu stima,

maanei
Mi se confirma supozitia ca exista situatii incare firme din bloc platesc intretinera pentru toti proprietarii.. Cum as putea sa am un exemplu de protocol? Sa-l descarc
Buna ziua,

As vrea sa stiu daca exista imobile in Bucuresti in care firmele cu sediul in bloc platesc intretinerea pentru toti proprietarii. Doresc sa aduc un contraargument reprezentantului unei firme din blocul in care sunt presedintele asociatiei care vine cu exemple de contributii achitate de alte firme in alte blocuri mai mici decat cea pe care o plateste in prezent.
Este un element suplimentar sa nu cedez mai ales ca raportul juridic dintre asociatie si acest cabinet stomatologic este stabilit printr-un act autentic.
- Cabinet avocat neplatitor de TVA poate deduce:
1.cheltuieli de infiintare,avind in vedere ca la data efectuarii lor nu exista venituri ?
2.Cas care reprezinta cheltuieli profesionale obligatorii ,nelimitat?
dar taxa Barou+unbr si taxa de solidaritate?
3.Daca are contract de comodat pentru spatiu cheltuieli cu intretinerea,curentul electric,Rcs...avind in vedere ca nu este titular de contract ?
4.Daca are contract de comodat pentru autoturism ,50% pentru reparatii, benzina fara ordin de deplasare si foi de parcurs?
- Poate inscrie in Registrul de incasari si plati numai platile deductibile ?
- Este obligatorie completarea Registrului inventar?
- Ce regim au cartile de specialitate cumparate ?
Discuție Nelamurire
In HG 50/2012 apare la titlul H
8. Punctul 21 se modifică şi va avea următorul cuprins:
"Codul fiscal: Excepţii specifice
Art. 29616. - [...] b) la contribuţia de asigurări sociale de sănătate, veniturile prevăzute la art. 2964 alin. (1) lit. o), p) şi ţ);


Norme metodologice: 21. Sunt exceptate de la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate următoarele:
a) indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate suportate de angajator, potrivit legii, numai pentru contribuţia individuală;

Sunt cenzor la o asociatie de proprietari si as vrea sa stiu daca aceasta prevedere se aplica la contractele de mandat.
Ce insemna practic "se excepteaza de la plata de asigurari de sociale sanatate suportate de angajator NUMAI PENTRU CONTRIBUTIA INDIVIDUALA ?
Cu multumiri anticipate,
Dumitru Aanei
Răspuns la discuția Nelamurire Magazin Avocatnet
Multumesc mult.
Am incercat sa cumpar dar se pare ca site-ul intermediarului care se ocupa de plata nu functioneaza.
Am inteles acum cum stau lucrurile.
Inca o data multumiri,

Dumitru Aanei
Vreau sa achizitionez opinia legala care explica cu ce se pot asimila conventiile civile in noul cod civil.
Se arata : Atentie!
Materialul este in format electronic. Imediat ce se confirma plata, veti putea descarca / vizualiza materialul complet din Contul meu / Produsele mele.
Problema mea este ca desi m-am logat pe avocatnet nu gasesc pozitia Produsele mele