avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Nelamurire
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Nelamurire

In HG 50/2012 apare la titlul H
8. Punctul 21 se modifică şi va avea următorul cuprins:
"Codul fiscal: Excepţii specifice
Art. 29616. - [...] b) la contribuţia de asigurări sociale de sănătate, veniturile prevăzute la art. 2964 alin. (1) lit. o), p) şi ţ);


Norme metodologice: 21. Sunt exceptate de la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate următoarele:
a) indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate suportate de angajator, potrivit legii, numai pentru contribuţia individuală;

Sunt cenzor la o asociatie de proprietari si as vrea sa stiu daca aceasta prevedere se aplica la contractele de mandat.
Ce insemna practic "se excepteaza de la plata de asigurari de sociale sanatate suportate de angajator NUMAI PENTRU CONTRIBUTIA INDIVIDUALA ?
Cu multumiri anticipate,
Dumitru Aanei

Alte discuții în legătură

Contributii calculate la un concediu medical anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati la urmatoarea situatie : o salariata are CM initial cod indemnizatie 05, de pe 03.01.13 -31.01.2013, 3 zile suportate de ... (vezi toată discuția)
Cass in cazul concediului medical noiembriesm noiembriesm Buna ziua. Am un cm suportat 5 zile de societate si restul din fond. Contributia individual de sanatate pentru perioada suportata din fond este 0, dar nu mai ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate SzAlex SzAlex Potrivit dispozitiilor OUG 158/2005, concediul de maternitate (126 zile) este format din: - Concediu de sarcina (concediu prenatal) se poate acorda pe o ... (vezi toată discuția)