avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Activitate Lazear

Activitate Lazear

Un salariat a adus un certificat de încadrare în grad de handicap-grav, cu asistent personal. Doar pe baza acestui certificat se poate încheia contractul individual de munca cu art.61 lit.c, sau trebuie să aducă și alte hârtii.Nu e dispus să mai umble și a adus și o cerere de demisie. Deci art 61 lit.c sau art.81 ?
Privat
Practic au fost promovați, dar în decizie s-a specificat că vor susține un concurs de fixare pe post la o dată ulterioară. Cât poate fi amânat acel concurs, pentru că s-a mai dat o decizie de prelungire a perioadei până la organizarea concursului
Avem 2 angajați care au fost trecuți pe alte posturi, în decizie specificându-se că vor ocupa acele posturi pe perioadă determinată până la fixarea definitivă. La expirarea acelei perioade, s-a mai dat o decizie pentru încă o perioadă determinată până la fixarea definitivă pe post prin concurs. E corect?
Au altă grilă, diferită de a noastră
Nu, doar una
Ne-am afiliat la sindicat și vrem să schimbăm grilele de salarizare, să mergem pe grilele lor.In acest caz cine inițiază negocierea, angajatorul cu hotărâre AGA sau liderii de sindicat?
Discuție Post nou creat
Pașii care trebuie urmați în cazul în care angajatorul vrea să creeze un post nou
Salariata nu a anunțat, a crezut că trebuie să-i vină decizia și apoi să anunțe. Ce-i de făcut în acest caz?
Dacă salariata a a împlinit vârsta standard de pensionare în 9 ianuarie,respectiv 61 de ani și 6 luni, se încheie acum contractul sau se așteaptă decizia de la casa de pensii?