avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 119 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... La împlinirea vârstei standard de pensionare ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

La împlinirea vârstei standard de pensionare salariatului i ...

La împlinirea vârstei standard de pensionare salariatului i se încetează contractul individual de munca sau in momentul în care acesta primește decizia de pensionare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:06, 20 Ianuarie 2021
C.i.m. inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare .
Dacă salariata a a împlinit vârsta standard de pensionare în 9 ianuarie,respectiv 61 de ani și 6 luni, se încheie acum contractul sau se așteaptă decizia de la casa de pensii?
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2021
Lazear, utilizator
Trebuia incetat la acea data ... dupa acea data , continuarea activitatii - fara alt c.i.m. - inseamna "munca la negru" sanctionata drastic de catre ITM.
Salariata nu a anunțat, a crezut că trebuie să-i vină decizia și apoi să anunțe. Ce-i de făcut în acest caz?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O varianta ar fi;
- formularea unei cereri cu 30 de zile inainte de data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare pentru continuarea activitatii si apoi depunerea cererii de incetare a activitatii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare de drept a cim Chloej Chloej La varsta implinirii de 63 a unei angajate, angajatorul e obligat sa ii inceteze de drept cim-ul, daca aceasta nu aduce decizie de pensionare? multumesc (vezi toată discuția)
Buna ziua. va rog foarte mult sa imi spuneti si mie daca am primit ... necula_calita necula_calita Buna ziua. Va rog foarte mult sa imi spuneti si mie daca am primit decizia de pensionare la limita de varsta , am un termen in care sa anunt angajatorul de ... (vezi toată discuția)
Decizie de pensionare suciugeorgeta suciugeorgeta Buna ziua ....am o salariata din 2012 care mi-a a dus decizia de pensionare azi,15.10.2019 dar a iesit la pensie cu data de 08.07.2019.Ce trebuie eu ca ... (vezi toată discuția)