avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Activitate Mikaela D

Activitate Mikaela D

Multumesc pentru raspuns! Nu este cimitor privat. Nu intentionez sa recurg la instanta chiar daca ar fi posibil (ar fi mai mare cheltuiala decat plata taxelor) .ramane doar sa astept, si cand va veni in tara vreunul din ceilalti mostenitori sa vobesc cu fiecare, sa cumpar (cesionez partea fiecaruia )pe rand, dupa care sa pot sa fac la randul meu cesiunea finala. Alta modalitate nu prea vad , in momentul asta niciunul din noi nu vrea sa cumpere.
Va multumesc !
Va multumesc pentru raspuns! O sa intreb daca mi se poate elibera chitanta pe numele meu.De intalnit toti nici o sansa: au plecat in diverse tari, unii nici nu au lasat nr de telef ( am aflat de la terti cu aproximatie prin ce tari sunt si cine stie daca raman acolo sau se deplaseaza) Si partea cea mai delicata este ca sunt singura care am buletin in orasul cu locul de veci ; daca nu este platit banuiesc ca eu sunt singura care o sa primesc instiintare de la financiar (sau daca imi trebuie vreo adeverinta de la financiar,va fi inregistrata datoria totala.
Va multumesc inca odata!
Mostenire cota parte loc de veci 1/10.
Suntem 10 mostenitori pt un loc de veci , cate 1/10 fiecare. la succesiune nu s-a facut vreun angajament in scris la notar in ceea ce priveste ingrijirea mormantului si plata taxelor anuale.Dupa cativa ani ,marea majoritate "se dau disparuti, ocupati" ,si a ramas sa platesc eu.Locul a fost concesionat de decdat pe perioada nedeterminata. Ce pot face sa ies din "sherparia asta"? Am gasit un alt mostenitor si am facut actele de donatie, dar inainte de a expira adeverinta pt notar a dat inapoi, tot din aceeasi cauza: obligatia de plata pe care o va avea pe multi ani de acum incolo fara ca ceilalti sa se intereseze sau sa participe..Orice sfat m-ar ajuta: se poate iesi din indiviune cumva? peste ani, pot eu sa dovedesc ca eu am platit? (chitanta emisa la plata nu este pe numele meu, ci al tuturor mostenitorilor- adica cine are originalul poate dovedi ca a platit?), pot sa donez cota 1/10 unei persoane straine de succesiune? S-ar incumeta vreun (cumparator)concesionar sa inceapa sa cumpere locul de la 10 procente? Va multumesc mult pt orice sfat . Vreau sa ies din serparia asta si caut o solutie
Multumesc pt raspunsul clar
Buna seara!
Este un subiect foarte dezbatut si totusi nici o situatie nu seamana cu cealalta.Se poate radia o masina (an fabricatie 1981) cu declaratie notariala? Masina a fost vanduta cu chitanta de mana in anul 1999,toate actele au fost date atunci noului proprietar).La scurt timp a plecat cu contract in strainatate iar masina nu a mai avut RCA ,Rar si nici acte V-C nu s-a mai facut.
Am siguranta ca acea masina nu a circulat pe drumurile publice de cel putin 15 ani ,am verificat CEDAM,unde nu exista nici o polita de asigurare din anul 2000;am verificat tot online ITP, la fel, nu exista.
In momentul asta nu exista actele masinii, nu exista placute de inmatriculare, nu exista persoana care a cumparat-o,nu mai exista masina (fizic); in chitata de mana nu au fost trecute detalii despre sasiu,sau alte detalii tehnice, odar numele vanzator si cumparator, adrese,suma de bani si nr masinii.
Cum poate fi radiata ? Poate fi incadrata in OUG 189/2005 cu declaratie notariala pe proprie raspundere?
Exista vreo lege/Ordonata care sa radieze masinile care nu au RCA si ITP un anumit nr de ani? Daca este scoasa automat din circulatie,sepoate face cerere la SPR-evidenta auto pentru a se elibera vreo dovada pentru Serviciul Taxe si Impozite?
Va multumesc
Multumesc pt raspunsul rapid
Buna ziua!
Doresc sa accesez imprumut prin programul "Investeste in tine" dar imi este neclara Hotarea de Guvern.
Am inteles ca se deconteaza cu facturi proforme, dar cum?
Trebuie sa fac intai actele pentru imprumut,dupa care in urmatorii 10 ani depun facturi ? Unde?
Acel co-debitor pt 20% trebuie sa existe si sa semneze daca accesez suma maxima ? (eu nu doresc suma maxima si nici pe termenul maxim dat in Hotarare; imi sunt suficienti 3 ani si jumatate din acel max)
M-ar ajuta cateva sfaturi de la specialisti .Multumesc