avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Activitate Ana-Armina

Activitate Ana-Armina

Am vorbit cu părinți lui (și ei plecați în străinătate) și m-au rugat sa stau cu copilul pana ajunge el în țară din cauza covid-ului nu pote veni... În fine! Ce credeți dacă bag actele de divorț ii un motiv întemeiat să-l lasă să vină mai repede?! El este în Anglia și din câte am înțeles nu pote trece granița nu mai dacă are un motiv anume! Eu consider ca este un motiv destul de MARE! Ce părea aveți?
Și a-și vrea sa va mai întreb cam cât m-ar costa divorțul?
Mulțumesc! Nu știm absolut nimic de mama fetei de mai bine de 5 ani! Da i-am spus ca nu mă mai vreau ocupa de fată. El însă mă amenință că mă omoară dacă îndrăznesc să-l părăsesc!..
Bună seara! Mă adresezi vouă cu o întrebare! Soțul meu este plecat în străinătate de mai bine de 8 luni. Mi sa adus la cunoștință ca acesta ar avea o amantă. Problema stă în felul următor el are o fata dintr-o relație anterioară, care a fost lăsată in grija mea! Ei bine știind ca el se destrabaleaza eu doresc să plec! Cum pot proceda cu copilul acestuia!? Adică efectiv n-am cui sa i-o las iar el nu vrea veni prea curând acasă! M-am gândit sa merg la poliție și sa le spun situația! Ce părere aveți? O seară bună!
Bună! De curând m-am cunoscut cu soțul meu(suntem căsătoriți de 2 luni jumătate) El având un copil din relația anterioară(nefiind căsătorit cu mama copilului).În urmă cu 5 ani "tipa" respectivă i-a părăsit atât pe el cât și copilul!!Soțul meu a apelat la judecător,însă în sentința judecătorească scrie clar că tutela este comună însă copilul a fost stabilit la tată i-ar pe "mamă" o obligă la pensie alimentară!În acești 5 ani mama a trimis de două oi pachet și 50 de euro(fiind stabilită în străinătate) de mai bine de 2 ani nu am auzit nimic despre ea.De curând am primt o ofertă destul de tentantă pentru un trai mai bun ce constă în stabilirea noastră în străinătate!Soțul a încercat să vorbească cu "mama" copilului dar ea cu o lejeritate maximă i-a afirmat că nu o interesează.I-a cerut să renunțe la drepturi și custodia s-o aibe doar el!Tipa cu o nesimțire maximă i-a zis că nu semnează nimic dar nici nu o interesează copilul pensie alimentară nu plătește și e de negăsit...cum putem proceda s-o decadem din dreptul total!!!
Răspuns la discuția Ajutor- filiatie
Am vorbit cu sora-mea,si i-am zis ce si cum.Dar ea o sustine pe a ei ...a zis ca a vorbit cu tata-l biologic si el vrea sa faca un test de paternitate ca sa vada daca este al lui copilul....chear nus tiu ce sa-i spun.......
Răspuns la discuția Ajutor- filiatie
Copilul este minor!Iar "tatal" copilului (amicul respectiv) este plecat din tara.Din spusele lui nu doreste sa vina prea curand acasa.Deci si de il da in judecata cum pote proceda nefiind in tara.Tin sa mentionez ca sora-mea a vorbit cu un avocat "incepatori".Care a sfatuit-o sa povestesaca cu tata.l biologic despre un test de paternitate si astfel nu va fi nevoie de "tata.l din certificat.
Buna ziua!Am o problema destul de mare.Sora mea a ramas insarcinata,nefind casatorit cu tatal copilului acesta a refuzat sa treaca copil pe numele lui.De oarece el sustine ca nu el este tatal copilului.Un "amic" sa decis sa ii dea numele copilului.Intre timp acesta sa indragostit de sora-mea.Sentimentul ne fiind reciproc acesta sa hotarat sa se razbune.Sora-mea a primit o oferta de lucru in strainatate,iar amicul respectiv nu doreste sa.I semneze hartiile.Cum pote proceda ea isi doreste sa i-a legatura cu tata-l biologic pentru a trece copilul pe numele lui i-ar mai apoi sa-l decada din drepturi.Cum trebuie procedat in acest caz??