avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decăderea mamei din drepturi!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decăderea mamei din drepturi!!!

Bună! De curând m-am cunoscut cu soțul meu(suntem căsătoriți de 2 luni jumătate) El având un copil din relația anterioară(nefiind căsătorit cu mama copilului).În urmă cu 5 ani "tipa" respectivă i-a părăsit atât pe el cât și copilul!!Soțul meu a apelat la judecător,însă în sentința judecătorească scrie clar că tutela este comună însă copilul a fost stabilit la tată i-ar pe "mamă" o obligă la pensie alimentară!În acești 5 ani mama a trimis de două oi pachet și 50 de euro(fiind stabilită în străinătate) de mai bine de 2 ani nu am auzit nimic despre ea.De curând am primt o ofertă destul de tentantă pentru un trai mai bun ce constă în stabilirea noastră în străinătate!Soțul a încercat să vorbească cu "mama" copilului dar ea cu o lejeritate maximă i-a afirmat că nu o interesează.I-a cerut să renunțe la drepturi și custodia s-o aibe doar el!Tipa cu o nesimțire maximă i-a zis că nu semnează nimic dar nici nu o interesează copilul pensie alimentară nu plătește și e de negăsit...cum putem proceda s-o decadem din dreptul total!!!
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 09:57, 27 August 2019
Va sfătuiesc să formulati acțiune în instanță și să solicitați ca tatăl sa exercite autoritatea părintească în mod exclusiv asupra copilului. Ar fi indicat sa apelați la un avocat de pe forum sau recomadat deoarece exercitarea autorității părintești in mod exclusiv de către un părinte reprezintă excepția de la regula,fiind nevoie un probatoriu complex administrat însă cred ca ati avea șanse mari având în vedere dezinteresul mamei fata de minor de la ultima hotărâre judecătorească.
Tatăl nu are calitate procesuală activă să solicite decăderea, în schimb poate cere exercitarea autorității părintești în mod exclusiv; având în vedere cele învederate, șansele de a o obține sunt vădite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu cetatean american si posibilitate de a lua copilul in america nicoleta20 nicoleta20 buna ziua,as dori sa va intreb,in conditiile in care in luna ianuarie,anul urmator ma voi casatori cu iubitul meu,cetatean american,care a mai fost la noi in ... (vezi toată discuția)
Probleme divort vlad100 vlad100 Buna Sotia doreste sa divorteze de sot din urmatoarele motive : consum bautura alcoolica excesiva , violenta fizica si psihica . Situatie : casa + 2 ... (vezi toată discuția)
Decadere parinteasca Andrei9208 Andrei9208 Buna seara, Fata mea are aproape 4 ani, tatal ne-a parasit de la 2 luni a plecat in strainatate, dupa care eu cand avea fata aproape 2 ani mi-am facut o noua ... (vezi toată discuția)