avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1273 soluții astăzi
Forum Activitate Atreides

Activitate Atreides

Update: am reusit sa ajung la casa de pensii,a trebuit sa fac cerere de revizuire pentru modificare cod pensie din N22 la N10. Va multumesc

Carp Mircea a scris:

Pentru a va lamuri trebuie sa vad acele decizii.

V-am scris mesaj privat , dar din pacate vad ca nu pot atasa poze sau PDF
Rectific : decembrie 2024 NU 2004
Multumesc pentru raspuns . 01.09.2024 cea pentru invaliditate pe care scrie "prezenta revizuieste decizia din 31.07.2024 si 01.06.2023 cea pentru limita de varsta . Cea de limita este mai mica decat cea de invaliditate deoarece nu s-au inclus veniturile brute(recalculare mica) , iar la cea de invaliditate da . In acest caz oare voi primi cuantumul mai mare dar modificat ca pensie limita varsta sau trebuie din nou sa fac cerere ?
Buna ziua . in octombrie 2024 am depus cerere pentru recalculare pensie invaliditate (si adeverinta cu veniturile brute 1987-2001) . In decembrie 2004 am cerut punerea in aplicare a sentintei judecatoresti prin care sa fiu trecut la pensie limita varsta si deciziile le-am primit in ordine inversa. In martie am primit cea de trecere la limita de varsta si acum in aprilie cea de recalculare. Problema este ca pe ultima apare iarasi cod N22 pensie invaliditate. Vreau sa va intreb ce trebuie sa fac ? Depun iar cerere modificare de la invaliditate la limita varsta , se modifica din oficiu sau trebuie sa contest in instanta ?
multumesc
multumesc
Buna ziua . Am castigat un proces prin care am contestat o decizie din 2023 a casei de pensii de a NU ma pensiona pt. limita de varsta , am castigat si in 24 febr. 2025 s-a emis decizie de pensionare limita varsta pe legea din 2010 . Doresc sa va intreb daca mi se va recalcula pe noua lege care in loc de valoare punct pensie foloseste VPR si daca trebuie sa fac cerere recalculare sau se recalculeaza din oficiu ? Multumesc
Va multumesc
Buna ziua . Dupa noua lege a pensiilor,pensia de invaliditate mai e considerata perioada asimilata stagiului de cotizare ca perioada necontributiva ? Multumesc