avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1466 soluții astăzi
Forum Activitate N.A.

Activitate N.A.

Buna ziua. Tatal meu, care a decedat (eu fiind mostenitoarea), a facut un credit pentru un frigider (doar un exemplu), el stand in chirie cu concubina. Dupa decesul lui, nu se stie ce s-a intamplat cu acel frigider, deci eu nu am obtinut niciun bun fizic, doar datoria de pe urma lui. Se considera un activ ascuns de catre succesori si se plateste suma intreaga, peste valoarea lui? Ori se considera o mostenire pasiva, adica doar datoria, si in felul asta nu se mai plateste nimic?
"Este important de retinut faptul ca, in conditiile in care clientul - titular de contract a decedat, orice succesor al acestuia poate continua derularea contractului, prin notificarea prealabila a furnizorului despre deces in termen de 30 zile de la acesta."
Ce se intampla daca mostenitorul nu s-a prezentat furnizorului si nu si-a dat acordul furnizorului de a continua derularea contractului? In calitate de mostenitor, nu ar trebui sa ii vina direct lui acea factura desi el are alt domiciliu decat a celui decedat? Nu ar fi trebuit sa se incheie acel contract la o luna dupa decesul lui, in lipsa notificarii furnizorului? Daca avea el contract de chirias iar notificarea furnizorului s-a facut de catre proprietarul imobilului, nefiind mostenitor, afecteaza intr-un fel mostenitorul?
E o suma destul de mare. S-a tot adunat restante dupa moartea lui dar el a fost notificat abia acum, cand s-a ajuns la suma aceasta. Nu inteleg cum a reusit mama lui sa vanda casa aceea daca facturile nu au fost achitate.

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Nu văd cum să faceți așa ceva, datoriile nu se pasează... Depinde de suma aceea, nu văd temei să renunțați. Discutați cu un avocat să vă lămurească.

Buna ziua! Tatal meu avea contract de chirias, casa fiind pe numele mamei lui care este inca in viata si ocupandu-se ea de vanzarea casei si ce mai avea, iar acum fratele meu a primit o somatie de plata de la E.ON, fiind mostenitor, eu nu am primit nimic dar din ce imi amintesc nu am semnat vreun act legat de mostenire, doar el. Am dori amandoi sa renuntam la mostenire, care si asa sunt doar datorii ramase de la el. Am primit o suma de bani fiecare de pe o asigurare facuta special pt noi dar nu stiu daca incurca cu ceva.
Este posibil sa facem ceva in legatura cu asta si sa plasam datoria mamei lui?
Buna ziua! Tatal meu a decedat anul trecut. El fiind divortat de mama mea de cand aveam eu 11 ani, timp de aproape vreo 10, inainte de deces, a trait cu o femeie si copilul ei (el avand alt tata), fara a fi casatoriti legal. Casa e pe numele mamei lui. Au vreun drept cei doi ramasi dupa moartea lui? Am citit ceva despre dreptul de uzucapiune, dar sunt putin informata despre asta.
Deci ea poate incepe procedura acolo? Inteleg ca ea are acte de scos de aici pentru a incepe ceva acolo. Certificat de cutuma de la ambasada si altele.

raluk0207 a scris:

Pai procedura e in Italia. Deocamdata nu aveti cu ce sa o ajutati aici.
Dupa ce se casatoreste acolo, va trebui sa isi transcrie certificatul de casatorie in Romania. Atunci o veti putea ajuta, daca va trimite o procura in acest sens.

Italia

raluk0207 a scris:

Unde se căsătoresc? In Italia sau în România?

Sa inaintez acte, sa incep eu procedura.

raluk0207 a scris:

Cu ce anume să o ajutati?

Mama mea e in Italia si vrea sa se marite cu un cetățean italian, pentru a incepe procedura de casatorie, este nevoie ca ea sa vina mai intai in tara? Pot ajuta eu cumva, inainte? Pentru a termina totul mai repede?
Discuție Poza nereguli
Pentru ce se face acea poza atunci cand cineva nu respecta legea? Ca de exemplu cand cineva nu poarta masca, dar nu te opreste nimeni sa iti dea amenda, sau atunci cand nu ai respectat niste reguli de circulatie. Si ce se face cu ea?