avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Activitate silicaru

Activitate silicaru

Dezbaterea moștenirii. Ambii părinți sunt decedați ,ultimul fiind decedat acum 5 ani, am fost trei frați din care doi au decedat ,iar eu nu am depus acțiune pentru Dezbaterea moștenirii.Copii fraților mei, adică nepoții pot sa facă ei dezbaterea moștenirii și sa se considere ca eu nu am fost sa depun acțiune în termen de 1 an,pierzând dreptul la moștenire.
Bună ziua ! Părinții sunt de decedați, Am fost trei frați doi au decedat .Doresc să fac dezbaterea moștenirii la notariat, nepoții sunt deacord însă doresc o sumă de bani,pentru a renunță la partea lor de moștenire. Se poate trece la notariat acest fapt ca să nu renunțe în viitor la declarația de renunțare.
Bună ziua! Părinții mei sunt decedați ,,unul acum 10 ani și celălalt acum 5 ani .Am fost 3 frați din care 2 au decedat. .Abia frați au copii. Vreau sa fac dezbaterea moștenirii și as dori să știu dacă trebuie să fie prezenți și copiii, fraților mei decedați, la dezbaterea moștenirii.
Vă mulțumesc.
Bună seara ! Părinții mei au decedat ultimul acum 5 ani . Am fost trei frați, unul a decedat acum 4 ani ,care locuia in casa părintească ,după care am dorit sa dezbatem moștenirea la notariat,însă celălalt frate a spus ca nu este de acord .În prezent a decedat și al doilea frate. Ambii frați au copii .
Pot merge la notariat sa fac succesiunea singură sau trebuie să fie prezenți și copii fraților ?
Cum procedez dacă unul dintre copiii fraților nu vrea să se prezinte la noriat?
Vă mulțumesc !
Bună ziua.Doresc sa închiriez 2 apartamente cu 500 de euro (amândouă) lunar,problema cu care nu sunt lămurit este cea a CASS,cu impozitul am înțeles Dacă sunt salariat și plătesc CASS,trebuie sa plătesc CASS și la venitul din chirii ? Vă mulțumesc,
În luna ianuarie 2020 am depus la o firma de turism vaucere de vacanță în valoare de 1450 lei nu însă nu au făcut nici o rezervare nicăieri cu toate ca reprezentantul firmei a promis ca se rezolvă. Intre timp am văzut ca firma este închisă deoarece patronul a decedat. Am găsit totuși intr_o zi pe soția acestuia și secretara la firma care mi_au spus ca nu îmi dau nici vaucere le înapoi nici banii și să nu o mai deranjez ca mă dau in judecata .Cum pot sa_mi recuperez banii.
Eu fiind promitent cumparator din alta localitate decat promitentul vanzator al unui apartament,pot rezilia contractul la un notariat din lacalitatea mea fara a fi de fata promitentul vanzator?Am vorbit cu promitentul vanzatorsi este deacord.
Cum trebuie sa procedez ,pentru a anula și a radia din cartea funciara o promisiune de bilaterala de vanzare cumparare a unui apartament,eu fiind promitent cumparator .Nu s-a achitat avansul .Dupa efectuarea transferului , banca mi-a comunicat ca tranzactia nu a avut loc ....motiv semnaturi diferite ale mele .Cat ma costa anularea incheierii promisiunii de vanzare cumparare.
Va multumesc.
Discuție Succesiune
Mama mea a decedat acum 5 ani.Pe timpul vieții ei fiind căsătorită a cumpărat un apartament.Noi suntem 3 frați plus tata,toți majori.Am vrea să vindem apartamentul și să împărțim banii în mod egal,toți fiind de acord. Trebuie dezbătută moștenirea sau putem semna împreună la notariat.Dacă trebuie făcută succesiunea cam cât ar costa ținând cont că apartamentul ar valora cam 34000 euro.
Vă mulțumesc.
Discuție Succesiune
Buna ziua .
Suntem cinci frati la mostenirea de la parinti doi au decedat.Unul dintre fratii decedat are un copil de care nu mai stim nimic de 20 de ani fiind plecat in strainatate .Putem face la notariat succesiunea fara el.Precizez ca mama lui traieste insa nu suntem in relatii bune si nu ne ofera informatii despre locul unde se afla.Cum procedam ? Sotiile fratilor decedati mau si ele dreptul la mostenire.
Va multumesc