avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Activitate Madalina0808

Activitate Madalina0808

Buna ziua,

Se poate incheia un contract de voluntariat intre un medic (kinetoterapeut mai exact) si o clinica medicala de recuperare? Poate exista posibilitatea de a fi asimilat unui contract de munca?

Multumesc.
Discuție Pilonul II - IT
In conditiile ultimelor modificari fiscale in ceea ce priveste reducerea cotei de CAS la salariatii din domeniul IT, in cazul in care nu exista o optiune a angajatului cu privire la mentinerea cotei de 25%, in cazul in care salariul brut este de 15.000 lei, la ce valoare se aplica cota redusa de CAS?
Multumesc mult!
Calcul CAS în cazul unui PFA care își încetează activitatea în cursul anului 2022.

Buna ziua,

Care este modul de calcul al CAS în cazul în care un PFA, venituri din activități independente, își încetează activitatea în cursul anului 2022?

Mulțumesc.

Buna ziua,

Avem cazul unui PFA care obține venituri din activități independente și se inființează în 15.05.2022, care este modul de calcul al CAS în următoarele 3 cazuri:
Cazul 1: venit net realizat 35.000 lei (situat peste plafonul de 30.600 lei și peste plafonul ajustat de 20.400 lei). Care este valoarea CAS pe care o datorez?
Cazul 2: venit net realizat 25.000 lei (situat sub plafonul de 30.600 lei, dar peste plafonul ajustat de 20.400 lei) Care este valoarea CAS pe care o datorez?
Cazul 3: venit net realizat 15.000 lei (situat atât sub plafonul de 30.600 lei cât și sub plafonul ajustat de 20.400 lei) Care este valoarea CAS pe care o datorez?

Multumesc.

Buna ziua,

In cazul unei societati ce are ca obiect de activitate "Activitati auxiliare intermedierilor financiare, exclusiv activitati de asigurari si fonduri de pensii" (cod CAEN 6619), iar obiectului contractelor de prestarii servicii il reprezinta serviciile de brokeraj financiar-bancar, mai exact negociere in operatiuni financiar-bancare pentru accesarea de catre Beneficiar a unor credite de la Banca X avand ca destinatie Y, aceasta se incadreaza la art.47 (3) lit.f) Cod Fiscal si trece la platitoare de impozit pe profit sau ramane la impozitare micro?

Multumesc.
O firma neplatitoare de TVA, cu cod special de TVA pentru achizitii UE, are in luna achizitii de servicii din UE si achizitii de servicii non-UE.
Trebuie sa declare si sa plateasca TVA pentru aceste servicii prin formularul 301.
Cum se completeaza D301 pentru cele 2 tipuri de servicii? Se fac 2 declaratii 301 in luna, una pe codul special de TVA si una pe cui-ul normal?
Multumesc!
Buna ziua,

am un PFA infiintat inca din anul 2015, pe care insa nu am avut activitate pana in anul 2019. Am depus pana acum toate declaratiile pe 0, iar in Declaratia Unica pentru anul 2019 am optat pentru sistem real, fara sa realizez ca activitatea pe care o desfasor (cod caen 8299) se incadreaza la norma de venit. Avand in vedere ca veniturile estimate sunt destul de mari, m-ar avantaja mult mai mult impozitarea la norma de venit. Intrebarea mea este daca mai pot schimba acum modul de impozitare pentru anul 2019, prin depunerea unei declaratii rectificative in care optez pe norma de venit, in loc de sistem real?

Multumesc
Buna ziua.

Am o nelamurire. Vreau sa infiintez un SRL si sediul social va fi in apartamentul unui prieten. Am citit pe site-ul ONRC ca documentul care atesta dreptul de folosinta asupra spatiului in care se stabileste sediul social poate fi un contract de comodat, certificat de mostenitor, extras de carte funciara, etc. Deci este suficient ca eu sa depun un contract de comodat incheiat intre mine si proprietar? Sau trebuie depus si un act care dovedeste ca acea persoana este proprietarul spatiului (prin certificat de mostenitor, extras de carte funciara etc.)?

Pe internet sunt fel si fel de informatii. M-ar interesa sa stiu cum se procedeaza in mod normal si cum vad cei de la ONRC lucrurile.

Multumesc!

Buna ziua! Ce cod de clasificare s-ar cuveni pentru aparatura folosita de o firma care prestează servicii de curatenie, precum: Masina de spalat si aspirat pardoseli, Statie de calcat, Carucior de curatenie, etc.? Iau in considerare 2.1.24.7 insa perioada de amortizare de 12-18 ani mi se pare cam lunga pentru aspiratoare, fie chiar si profesionale.

Multumesc!