avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Contract de voluntariat
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Contract de voluntariat

Buna ziua,

Se poate incheia un contract de voluntariat intre un medic (kinetoterapeut mai exact) si o clinica medicala de recuperare? Poate exista posibilitatea de a fi asimilat unui contract de munca?

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 27 Noiembrie 2023
Madalina0808, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:28, 27 Noiembrie 2023
Gasiti informatii utile aici: [ link extern ]
si aici: [ link extern ]
Voluntariatul reprezintă participarea voluntarului persoană fizică la activități de interes public desfășurate în folosul altor persoane sau al societății, organizate de către persoane juridice de drept public sau de drept privat, fără remunerație, individual sau în grup.

Activitatea de interes public reprezintă activitatea desfășurată în domenii precum: arta și cultura, sportul și recreerea, educația și cercetarea, protecția mediului, sănătatea, asistența socială, religia, activismul civic, drepturile omului, ajutorul umanitar și/sau filantropic, dezvoltarea comunitară, dezvoltarea socială.

Organizația-gazdă este persoana juridică de drept public sau de drept privat, fără scop lucrativ, ori întreprinderea socială sau întreprinderea socială de inserție, care organizează și administrează activități de voluntariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitate de voluntariat Petre Mihaela Petre Mihaela Sunt asistenta medicala și urmează sa mă pensioneze pentru limita de vârsta începând cu data de 1 august 2017 , Întrebarea mea este dacă există suport ... (vezi toată discuția)
Voluntariat elena-f-b elena-f-b Buna ziua, Firma noastra incheie contracte de voluntariat ptr. formare de personal si as vrea sa stiu daca exista o posibilitate legala de a-i obliga cumva ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, se poate face voluntariat in perioada de crestere ... Milian R. Milian R. Buna ziua, se poate face voluntariat in perioada de crestere a copilului la o firma cu domeniu frigotehnie? Multumesc frumos (vezi toată discuția)