Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Ajutati-ma si pe mine cu o problema. Am o masina cu numere vechi pe numele socrului meu care a decedat acum 15 ani. Vreau sa o inmatriculez si nu stiu ce pasi trebuiesc urmati, ce acte, ce taxe... etc. Va rog mult de tot!!!!
Care titlu de proprietate? Dv. nu aveti titlu de proprietate pe numele dv. pentru acel pamant. Aveti titlul autorului dv. si certificat de mostenitor; acestea, impreuna, va arata pe dv. proprietar.
Titlul autorului dv. l-ati dus dv. la notar, deci stiati de el, ca doar nu l-am instiintat eu pe notar... Corect?
Apoi, abia ne-ati spus ca ati platit impozitul si pe acel teren... pai nu v-ati uitat ca platiti impozit pe 5 bucati in loc de 4 (ca exemplu...)?
Matusa putea sa doneze terenul etc. Dar... daca asa se face in zona aceea, atunci invocati obiceiul in aparare... insa nu cred sa accepte vreo instanta ca partile aveau obiceiul sa nu vanda teren dar sa ia totusi ceva bani pe el, apoi sa-i lasa pe noii cumparatori sa-l munceasca...
Mergeti cu actele la un avocat, poate gaseste vreo buba referitoare la pret sau altceva... Eu nici nu stiu cat era atunci valoarea terenului... Oricum, daca atunci nu ati stiut, acum, cand stiti, sigur ca veti apela la servicii profesioniste... ca vorbim de zeci de mii de euro, nu?
Bafta!
ionut_b a scris:
ANTE CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE
Cumparatorul intra in deplina posesie asupra terenului la data semnarii prezentului act.
Incheiat in doua exemplare, cate unul pentru fiecare parte, astazi, 10 iunie 2002, in fata martorilor.
Intrucat promitentul cumparator stapaneste terenul se considera ca termenul de prescriptie nu e implinit. Prin urmare poate solicita instantei sa pronunte o hotarare judecatoresca care sa tina loc de act de vanzare-cumparare.