avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Activitate ionut_b

Activitate ionut_b

Buna ziua,
Acum cateva zile am primit prin posta 2 amenzi luate in Germania (una in Berlin, de parcare, si una pe autostrada, la 182 de km de berlin, de radar, pe camion).

Problema e ca nu am fost in perioada specificata in Germania, amenzile sunt luate in septembrie si ultima data cand am fost in Germania a fost in 30 iulie.
Cea de radar are si poza, dar nu sunt eu cel fotografiat (evident). Nu am condus niciodata un camion in Germania.

Politia m-a gasit dupa numerele de inmatriculare (numere provizorii de 3-5 zile), care se iau doar pe baza ID-ului (deci nu conteaza datele masinii). Buletinul meu e la mine, nu mi-a fost furat niciodata si nici nu l-am pierdut. Deci ce pot sa intuiesc eu e ca are cineva o copie dupa actul meu, cum am tot cumparat de-a lungul timpului masini. Alta problema e ca numerele sunt HD (Heidelberg), eu nu am fost niciodata in acel oras.

Ce sa fac? Nu-s mari amenzile, 40 de euro in total, si le-as plati daca as sti ca aici se incheie tot, dar mi-e sa nu faca cel care ia numere pe numele meu vreun accident, sau sa comita o infractiune cu masina, sau sa fure benzina sau mai stiu eu ce. Ca ajung cu dosar penal / inchisoare fix degeaba.

Problema e ca nu prea am cum sa dovedesc ca nu am fost in Germania in acea perioada, singura cale prin care ma gandesc eu ca as putea dovedi sigur e daca am vreun transfer bancar facut in zilele respective, transfer care nu se poate face decat personal, conturile mele neavand imputerniciti.

Spuneti-mi, va rog, in ce parte s-o iau?
Răspuns la discuția Euro 5
norma de poluare Euro 5 inca nu este introdusa in legislatia europeana, deci alta baza legala nu ai ce si cui sa ceri. Altfel, mergi la alt dealer, in alt oras daca local nu este. Mare branza, el pierde, nu tu.
Răspuns la discuția masina cu numere vechi
serbanmaria a scris:

Ajutati-ma si pe mine cu o problema. Am o masina cu numere vechi pe numele socrului meu care a decedat acum 15 ani. Vreau sa o inmatriculez si nu stiu ce pasi trebuiesc urmati, ce acte, ce taxe... etc. Va rog mult de tot!!!!


Buna ziua!
Daca masina are numere vechi de romania, din pacate este radiata. Aveti 2 variante si anume:
1. Daca radierea mai e recunoscuta de legislatia romana, atunci va trebui sa platiti taxa de inmatriculare aferenta anului de fabricatie, normei de poluare si emisiilor de noxe ale masinii.
2. Daca radierea nu mai e recunoscuta, adica masina nu mai apare in evidente ca ar fi fost inmatriculata vreodata, atunci din pacate nu o mai puteti inmatricula, decat daca corespunde normei de poluare euro 4.

Cel mai bine va puteti interesa pe site-ul RAR www.rarom.ro , sau puteti contacta telefonic un consilier RAR.
Cat despre acte, aveti nevoie de certificatul de inmatriculare si cartea de identitate a masinii, precum si de un act care sa ateste ca sunteti proprietar legitim al autoturismului( de regula contract de vanzare-cumparare).
Buna ziua!
Va deranjez cu o alta dilema. Povestea este imaginara si se deruleaza astfel:
Dupa ceva diferente de opinii cu un alt sofer din trafic, aflandu-ma la volan, acesta se opreste pe latul strazii blocandu-mi trecerea, si coboara din masina indreptandu-se amenintator spre mine. Ce pot face in aceasta situatie? Am voie sa-l "iau pe capota"? Am voie sa-i lovesc masina pentru a putea parasi locul? Cum as putea dovedi in fata instantei ca viata mi-a fost pusa in pericol?
Răspuns la discuția cum pot anula o vanzare?
V-am inteles perfect, dar, recunosc, nu exact cand am citit prima data:). Nu sunt specialist in drept, voi apela la un avocat sa vedem ce se intampla. Daca doriti va pot tine la curent.
Răspuns la discuția cum pot anula o vanzare?
AVLIL a scris:

Care titlu de proprietate? Dv. nu aveti titlu de proprietate pe numele dv. pentru acel pamant. Aveti titlul autorului dv. si certificat de mostenitor; acestea, impreuna, va arata pe dv. proprietar.
Titlul autorului dv. l-ati dus dv. la notar, deci stiati de el, ca doar nu l-am instiintat eu pe notar... Corect?
Apoi, abia ne-ati spus ca ati platit impozitul si pe acel teren... pai nu v-ati uitat ca platiti impozit pe 5 bucati in loc de 4 (ca exemplu...)?

Evident ca stiam despre titlu, doar sunt mostenitor, nu?Impozitul l-am platit INAINTE sa aflu ca acel teren a fost "vandut".

Matusa putea sa doneze terenul etc. Dar... daca asa se face in zona aceea, atunci invocati obiceiul in aparare... insa nu cred sa accepte vreo instanta ca partile aveau obiceiul sa nu vanda teren dar sa ia totusi ceva bani pe el, apoi sa-i lasa pe noii cumparatori sa-l munceasca...
Mergeti cu actele la un avocat, poate gaseste vreo buba referitoare la pret sau altceva... Eu nici nu stiu cat era atunci valoarea terenului... Oricum, daca atunci nu ati stiut, acum, cand stiti, sigur ca veti apela la servicii profesioniste... ca vorbim de zeci de mii de euro, nu?

Obiceiul este sa lasi pe altul sa-ti lucreze terenul (daca nu vrei sau nu poti sa-l lucrezi tu), dar nu iei nici un ban pentru chestia asta.
Cat despre valoarea terenului, nu stiu in ce masura are importanta, din moment ce eu nu stiam de teren pana sa-l mostentesc, si l-am mostenit la sfarsitul anului 2007.

Bafta!

Va multumesc si va asigur ca nu sunt un om rau si nu vreau sa insel pe nimeni. Doar ca mi se pare ca pamantul acela a fost cumparat la vremea lui pe bani de nimic, a fost lasat de izbeliste, iar daca nu crestea pretul si in ziua de azi era tot in acelasi stadiu cu actele. Daca il mosteneam in 2005 exact acelasi lucru am fi discutat.
Răspuns la discuția omor
imi cer scuze daca nu-s la subiect...dar infractiunea de omor (in orice forma) se prescrie?
Răspuns la discuția cum pot anula o vanzare?
Este o intamplare nefericita ca mi-am adus aminte acum. Eu nu stiam de acest teren pana sa-mi apara pe titlul de proprietate. Oricum, voi apela la un avocat, pentru ca, la fel, nu se poate sa ne amintim sa ne facem datoria fata de vanzator numai cand vine nokia la cluj si terenul valoreaza cat valoreaza, nu?
Matusa mea l-a lasat pe el, ca si pe inca vreo 2-3 persoane dealtfel, sa lucreze terenul pentru ca nu-si permiteau sa le cumpere, si pentru ca unchiul meu a murit inainte sa ma nasc eu, si nu are cine sa-l lucreze...asa se face in zona aceea.
Răspuns la discuția cum pot anula o vanzare?
romascanu a scris:

ionut_b a scris:


ANTE CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE
Cumparatorul intra in deplina posesie asupra terenului la data semnarii prezentului act.
Incheiat in doua exemplare, cate unul pentru fiecare parte, astazi, 10 iunie 2002, in fata martorilor.


Intrucat promitentul cumparator stapaneste terenul se considera ca termenul de prescriptie nu e implinit. Prin urmare poate solicita instantei sa pronunte o hotarare judecatoresca care sa tina loc de act de vanzare-cumparare.


Acest ante contract nu este legalizat notarial...asta ma poate ajuta cumva? Are rost sa ma zbat pentru acest teren?

Nu se poate pur si simplu sa ma razgandesc, sa nu doresc sa vand terenul? Intre mine personal si cumparator nu exista niciun act, deasemenea nu exista niciun contract autentic de vanzare-cumparare, terenul este trecut pe titlul meu de proprietate...
Răspuns la discuția cum pot anula o vanzare?
rol fiscal... banuiesc ca la impozite va referiti. Eu am platit impozitul pe teren. Am vreo sansa sa recuperez terenul sau sa ma las pagubas?