avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Activitate miha35

Activitate miha35

Cand am spus ca ii ducem in spate pe restantieri m-am referit la faptul ca nu putem face nimic din banii pe care ii strangem ptr fond de reparatii sau fond de rulment ptr ca administratora se duce si plateste facturile la furnizori ca sa nu ramanem fara utilitati.Dumnealor au restante de peste 2500 ron ceea ce inseamna ca au trecut destule luni fara sa plateasca .Si mai au si tupeul nesimtit de a spune ca nu platesc ca nu au chef! Trebuie sa se poata face ceva si cu acesti oameni!! E evident ca daca nu isi platesc utilitatile nu platesc nici alte fonduri ,dar beneficiaza de ce se face pe banii altora.Noi suntem asociatie de proprietari de putin timp si cand am intrebat administratora cati bani s-au strans la fondul de reparatii a zis ca nu are nici un ban ptr ca a platit facturile
.Scriptic ar fi,dar in realitate banii s-au dus pe utilitati ceea ce nu mi se pare corect,dar nici sa raman fara apa calda si caldura nu mi se pare corect! E pana la urma un fel de creditare,asa cum spunea cineva mai sus,numai ca imptumutatul ca sa zic asa uita sa-si dea ratele si nici dobanda nu plateste!
Tocmai aici e problema....instanta decide sa-si plateasca datoria,el plateste o suma oarecare si actiunea se incheie,drept ptr care asociatia a pierdut timpu degeaba si nu s-a ales cu nimic,iar dumnealor continua sa ne sfideze din apartamentele lor luxoase etc.De regula cei care sunt in imposibilitate de plata o vreme,fac tot ce este omeneste posibil si isi achita mare parte .Si atunci revine iar intrebarea ...ce este de facut cu acesti proprietari? Cum ii putem determina sa isi achite ceea ce consuma? Nu mi se pare corect din partea unor avocati sa ii sfatuiasca pe acesti clienti ai lor cum sa fenteze legea si sa ramana in continuare cu banii in buzunarul propriu ,iar ceilalti sa duca in spate aceste datorii!
Buna ziua! As dori sa va cer sfatul intr-o problema care ma preocupa de ceva vreme.Care este procedura legala de actionare in instanta a proprietarilor rau platnici dintr-o asociatie de proprietari? Ce conditii sunt obligatorii?Am inteles de la cineva cu care am discutat ca acel proprietar rau platnic trebuie sa aiba 9 luni consecutive de neplata a intretinerii ca sa poata fi somat si actionat in instanta.Exista un minim al sumei restanta ptr care pot fi actionati?ne-am saturat sa ii tot tinem in spate pe restantieri si ei sa ne sfideze!
Salut mai intai pe toata lumea de pe acest forum...unde m-am inregistrat si eu azi!Am nevoie de un sfat specializat.Sotul meu si cei doi frati ai lui sunt constructori,buni meseriasi,(fara falsa modestie) si ar vrea sa lucreze pe cont propriu .Am vrea sa stim care este solutia legala de a putea sa desfasoare o asemenea activitate.Se pot inregistra ca persoane fizice.,fiecare din ei ,sau ar trebui sa-si deschida o firma ( lucru care implica mult mai multe complicatii )?Multumesc anticipat tuturor celor care vor aloca putin timp ptr a citi acest mesaj si imi vor da un eventual raspuns.