avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... procedura legala de actionare in instanta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

procedura legala de actionare in instanta

Buna ziua! As dori sa va cer sfatul intr-o problema care ma preocupa de ceva vreme.Care este procedura legala de actionare in instanta a proprietarilor rau platnici dintr-o asociatie de proprietari? Ce conditii sunt obligatorii?Am inteles de la cineva cu care am discutat ca acel proprietar rau platnic trebuie sa aiba 9 luni consecutive de neplata a intretinerii ca sa poata fi somat si actionat in instanta.Exista un minim al sumei restanta ptr care pot fi actionati?ne-am saturat sa ii tot tinem in spate pe restantieri si ei sa ne sfideze!
Cel mai recent răspuns: LocatarB , utilizator 21:01, 9 Decembrie 2008
in caz de neplata cheltuielilor comune mai mult de 3 luni consecutive, il somati sa-si achita debitul, reaua vointa avand consecinta actionarii in instanta.

de obicei acest plafon minim se stabileste in cadrul adunarilor generale organizate de asociatie la initiativa presedintelui
daca legea prevede termenul de 3 luni...unde scrie de plafon minim stabilit in adunarea generala.Daca termenul nu este prevazut in statut..se poate aplica hotararea?
nu inteleg intrebrea? acest plafon se supune la vot, trebuie aprobat, dar cred ca depinde si de situatia datoriilor fata de furnizori, desi am auzit situatii cand s-a trimis notificare pentru debitul de 500 lei si penalitati 200 (sumele nu sunt exacte)
daca legea prevede un termen de 3 luni..nu cred ca este legal fixarea unui plafon.Si daca totusi adunarea prevede un plafon..trebuie mentionata hotararea si in statutul asociatiei.Si pt modificarea statutului trebuie 2/3 din nr total de membri..si nu 50% din cei prezenti la sedinta.Modificarea trebuie efectuata prin instanta. In legea 230..si normative nu prevede stabilirea unui plafon.
Ce faceti cu un locatar care are de platit lunar pe liste, sa zicem 200 lei si el plateste, tot lunar cate 50 lei ...si tot asa mereu. In cateva luni i se pot aduna si 1000 de lei restante. Il lasati sa acumuleze restante din ce in ce mai mari numai pentru ca omul plateste lunar? Poate in statut nu s-a prebazut situatia asta pentru ca la momentul conceperii statutului nu exista acolo acel locatar si nu s-a putut ghici ca va veni in bloc un asemenea om. In cazuri din acestea asociatia trebuie sa puna piciorul in prag si cand a depasit suma a 3 cote lunare ii face dosarul....nu mai sta sa piguleasca legi si statute.....

Alte discuții în legătură

E normal sa ni se inchida apa? ma6num ma6num este normal ca pentru o persoana (apartament) sa fie taiata apa pe toata scara???? un singur rau platnic??? #-o (vezi toată discuția)
Nelamurire plata esalonare apa nova bsb1975 bsb1975 Buna ziua, Blocul in care locuiesc are o esalonare a restantelor la Apa Nova ce se intinde pe o perioada de 12 luni. Mai sunt de plata acum 5 si odata cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii luis29 luis29 Buna ziua, Am si eu doua intrebari daca se poate sa-mi raspundeti: 1. as vrea sa stiu daca o persoana este datoare la asociatia de propietari iar asociatia ... (vezi toată discuția)