avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate georgeta gaman

Activitate georgeta gaman

Buna ziua,
Nu este un raspuns, dar as dori un raspuns la o intrebare legata de acest subiect.
Un testament facut pana in 1996 de unde am putea cere informatii??
Multumesc!
Buna ziua,
Am si eu o nelamurire privind o procura pentru dezbatere succesiune.
Unul dintre mostenitori, mai precis o sora a defunctului care are 91 de ani , nu se poate deplasa la notariat.
Recomandarea a fost
: procura notariala. Pai daca nu se poate deplasa la notariat pentru succesiune, cum se poate deplasa la notariat pentru procura??
Care ar fi rezolvarea?
Multumesc

Multumesc! M-am lamurit!
Buna ziua,
Am rugamintea sa precizati de la ce data se aplica cota de 21%??
Facturile la energie(PPC) au ajuns deja pentru consumul din luna iulie cu cota de 21%.
Multumesc
Cu siguranta v-a trebui sa anulati partial TP (nulitate partiala) in ceea ce priveste imobilul (casa) avand o sentinta in sensul ca acesta/a apartine doar unuia dintre veri. Actiunea se introduce in judecata pe fond funciar si nu aveti cheltuieli in ceea ce priveste taxa de timbru.
In ceea ce priveste in cat timp se poate face aceasta, pot sa spun ca o astfel de actiune a fost introdusa in luna mai si in septembrie a aceluiasi an deja era in pronuntare.
OCPI nu modifica cadastrul fara o hatarare judecatoreasca. Anexa 24 este pentru dezbaterea succesiunii, nu intereseaza Oficiului de Cadastru.
Revin aici dupa o pauza, vreau sa mentionez ca unchiul meu este trecut in titlul de proprietate emis in baza Legii 18/1991 si este mentionat in titlu ca i se,, reconstituie,, suprafata de....
In aceasta situatie cum este considerat, bun propriu sau comun , acesta fiind casatorit.
Va multumesc
Multumesc doamna avocat!
Buna ziua,
Unchiul meu (frate cu tatal meu) casatorit , fara copii a decedat in anul 1996, sotia lui a decedat dupa 2 ani in 1998. La decesul unchiului parintii lui nu mai erau in viata. In viata acum sunt , o sora de 91 de ani, nepotii de frati predecedati si postdecedati, precum si sotia supravietuitoare (unica mostenitoare) a unuia dintre frate postdecedat.
Succesiunea dupa unchiul decedat nu este facuta, dar, sotia lui, supravietuitoare la momentul deschiderii succesiunii dupa unchiul decedat in 1996, a lasat un testament universal pentru bunurile imobile unei nepoate de frate din partea ei. Titlul de proprietate este pe numele unchiului meu, rolul nominal la taxe si impozite este inca pe numele unchiului. Nepoata care a primit testamentul nu a facut succesiunea dupa sotia unchiului pana acum. Intrebare: sora acestuia si nepotii de frate predecedat si postdecedati pot deschide succesiunea dupa unchiul decedat? daca sotia acestuia a lasat testament nepoatei sale?
Cum trebuie procedat?
Va multumesc!
Multumesc pentru raspuns!
Scuze, da, Legea 18/1991
Pe titlul de proprietate scrie: ,,primeste in proprietate o suprafata totala de 2 ha 1800 mp , din care:
- prin reconstituirea dreptului de proprietate 2 ha 1800 ;
- prin constituirea dreptului de proprietate 0 ha 0000 mp
pe teritoriul comunei....jud
.... structurata si amplasata conform celor mentionate pe verso.
Proprietarul va exercita asupra celor de mai sus toate drepturile si obligatiile ce decurg din lege.