avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Activitate Delia2019

Activitate Delia2019

Care sunt ultimele reguli în vigoare privind numărul de persoane care pot participa la inmormantare? Dar la masa care se organizează la restaurant după înmormântare? Mulțumesc
Răspuns la discuția Excepția de la carantina
HOTĂRÂREA nr. 9 din 11.02.2021 CNSU
Vă mulțumesc!
În ce text oficial apare Excepția de la carantina?
"Cei care intenționează să rămână pe teritoriul României mai puțin de trei zile (72 de ore) și prezintă un test negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea intrării pe teritoriul național, scapă de carantină."
Bună ziua
Excepția de la carantina pentru persoanele care au făcut test negativ 48 ore înainte și stau în România maximum 72 ore mai este valabila?
Buna ziua
Matusa mea de 78 ani a fost instalata luna aceasta la un azil de batrani, cu dosar medical recent care precizeaza schizophrenie si dementa. Ea are o singura fiica (care locuieste departe), care trebuie sa faca diverse demersuri in numele mamei ei: plata azil, retragere pensie, lichidare depozit bancar, reziliere contracte telefon, gaze, etc. Notarul a refuzat sa-i faca o imputernicire pentru banca, pentru ca mama ei nu ar avea drept de semnatura pe motiv medical. Care ar fi procedura cea mai rapida in acest caz: curatela? interdictie bancara? Va multumesc anticipat
Bună ziua
Părinții mei mi-au făcut donație apartamentul lor cu reținere de uzufruct viager, fiind singurul lor copil. Mama mea a decedat și tatal meu vrea sa se recasatoreasca. După decesul lui, va avea vreun drept noua lui soție asupra apartamentului, de exemplu asupra mobilei și obiectelor din apartament? I se poate transmite dreptul de uzufruct prin testament?