avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imputernicire, curatela, interdictie persoana bolnava
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imputernicire, curatela, interdictie persoana bolnava

Buna ziua
Matusa mea de 78 ani a fost instalata luna aceasta la un azil de batrani, cu dosar medical recent care precizeaza schizophrenie si dementa. Ea are o singura fiica (care locuieste departe), care trebuie sa faca diverse demersuri in numele mamei ei: plata azil, retragere pensie, lichidare depozit bancar, reziliere contracte telefon, gaze, etc. Notarul a refuzat sa-i faca o imputernicire pentru banca, pentru ca mama ei nu ar avea drept de semnatura pe motiv medical. Care ar fi procedura cea mai rapida in acest caz: curatela? interdictie bancara? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 14:09, 20 Aprilie 2020
Punere sub interdictie judecatoreasca si numirea unui curator care sa ii reprezinte interesele generale si sa ii administreze bunurile - nu este cea mai rapida procedura dar este singura de urmat.
Acțiune de punere sub interdicție, la finalul căruia se va numi un tutore care să-l reprezinte pe bolnav. Până la finalizarea procesului și la numirea tutorelui, se va numi un curator special, adică o persoană care să reprezinte bolnavul pe timpul procesului.
Curatorul va putea va putea să facă demersurile despre care vorbiți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am aflat că administratoarea căminului unde e internată sora mamei a început demersurile pentru obținerea curatelei. o poate obține fără știrea familiei? Sergiu92 Sergiu92 Am internat-o pe sora mamei (75 ani) fara urmasi, diagnosticata cu dementa senila, intr-o casa de ingrijire batrani. Pensia ei fiind insuficienta, am achitat ... (vezi toată discuția)
Pentru o persoana fara discernamant curatela sau interdictie judecatoreasca mihaela_982 mihaela_982 buna ziua, as dori sa aflu in baza caror acte se poate stabuli un curator pentru o persoana cu dementa mixta care sa o reprezinte in institutiile statului,si ... (vezi toată discuția)
Internare la azil fara voia pacientului limac limac se poate duce la o azil o persoana impotriva vointei ei - mentionez ca persoana respectiva are pakinson gr 3 si dementa senila - in pricipiu este de acord sa ... (vezi toată discuția)