avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Activitate mariana_70

Activitate mariana_70

in cazul unui credit de nevoi personale cu asigurare de viată: achit anticipat creditul, mai recuperez ceva din prima de asigurare plătita? cat se recuperează?
Buna ziua! Dupa 11 ani de la divort, am cerut tatalui copilului meu de 17 ani majorarea pensiei de întreținere. Pe langa întâmpinare, a venit si cu o cerere reconvenționala precum ca vrea un program de vizita al copilului, sa-l ia la el in domiciliu. Se poate obliga in instanța un adolescent de 17 ani sa si viziteze tatăl pe care nu l-a văzut niciodată? Divorțul a fost din culpa sa, de la data pronunțării sentinței nu a mai știut nimeni de el, nu a emis nicio dorinta de a avea contact cu copilul, doar a trimis pensia de întreținere. Copilul nu dorește sub nicio forma sa aiba legaturi cu tatal. Multumesc!
Buna ziua.
Am o problema cu un dosar de majorare a pensiei de întreținere minor, paratul - după doua termene - a solicitat printr-o noua ”intampinare” stabilirea unui program de vizita iar judecătorul i-a solicitat sa depună o cerere reconvențională. Am citit ca cererea reconvențională se depune pana la primul termen, odată cu întâmpinarea. Pot invoca tardivitatea acestei cereri si implicit anularea acesteia? Multumesc!
Buna ziua!
Se da urmatoarea problema:
Parinti divorțați in instanta, cu un copil. Copilul rămâne la mama iar instanta stabilește pensie de întreținere minor in valoare de 57 lei ( obligația tatalui, avand un venit de 230 lei - pensie de handicap).
Mama face actiune in instanta pentru marirea alocatiei, pentru ca tatal beneficiaza de o pensie de stat pe caz de boala in val. de 704 lei + 375 lei pensie de handicap.
Cat trebuie sa plateasca tatal pensie de intretinere in aceste conditii, atat timp cat el si-a refacut familia, avand un copil rezultat din noua familie?

Va multumesc!
Răspuns la discuția Amână cauza
Pe mine ma interesează dacă, in cazul în care s-a amânat cauza, s-a pus în discuție competenta tribunalului fata de cauza sau nu?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Este imposibil sa ghicim din ce motiv s-a amânat cauza dvs.Puteti sa verificați la arhiva după ce se va redacta încheierea de sedinta,sa verificați dosarul electronic daca exista aceasta posibilitate sau sa încercat o sa Vb cu creierul de sedinta...

Discuție Amână cauza
Bună ziua,
Am avut astăzi un apel la un Tribunal Specializat iar pe portalul instantei apare doar tip soluție - "Amana cauza" fara a spune de ce a fost amânată. În acest caz, a fost luata în discuție competenta tribunalului specializat fata de speță sau nu s-a discutat nimic?
Următorul termen este pe 11.09,este posibil ca atunci sa se pună în discuție aceasta problema?

Întreb acest lucru fiindcă nu m-am prezentat la apel, fiind în spital. Însă, am trimis cerere de judecare in lipsa a apelului.

Mulțumesc!
Buna ziua.
Am o problema grava cu Zaplo IFN:
In 2017 am contractat un credit de 600 lei cu virare in IBAN (intr-un cont cu card atasat de la ERB RETAIL SERVICE).Tot in aceeasi zi,ERB mi-a inchis cardul (aveam 2 rate neplatite,eu nestiind de actiunea facuta de ERB).Zaplo a virat banii in contul comunicat de mine,dar banii nu au ajuns pentru ca contul era deja desfiintat.
Am luat o teapa mare..am sunat la Zaplo sa le spun situația si nu m-au crezut (sincer,daca auzeam si eu aceasta situatie de la o alta persoana,nu o credeam).Nu am intrat in posesia banilor dar trebuie sa-i platesc..
Azi,am primit scrisoare de la executor ca-mi pune poprire pe venituri (suma care trebuie sa o plătesc este de 2100 lei).
Am ceva întrebări:
1.Daca actionez Zaplo,executorul si ERB in judecata,am șanse de castig si sa anulez decizia de executare?
2.Am următoarele venituri:
- Pensie de stat de 644 lei
-Pensie de handicap de 375 lei.
Au voie sa oprească din pensia de handicap?
Din pensia de stat cat trebuie sa-mi oprească?

Va mulțumesc pentru răspunsuri!