avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cerere reconvenționala - drept vizitare adolescent de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cerere reconvenționala - drept vizitare adolescent de 17 ani

Buna ziua! Dupa 11 ani de la divort, am cerut tatalui copilului meu de 17 ani majorarea pensiei de întreținere. Pe langa întâmpinare, a venit si cu o cerere reconvenționala precum ca vrea un program de vizita al copilului, sa-l ia la el in domiciliu. Se poate obliga in instanța un adolescent de 17 ani sa si viziteze tatăl pe care nu l-a văzut niciodată? Divorțul a fost din culpa sa, de la data pronunțării sentinței nu a mai știut nimeni de el, nu a emis nicio dorinta de a avea contact cu copilul, doar a trimis pensia de întreținere. Copilul nu dorește sub nicio forma sa aiba legaturi cu tatal. Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 30 Mai 2021
mariana_70, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:54, 30 Mai 2021
copilul va fi ascultat si va spune singur ce vrea si da, nu poate fi obligat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie intretinere ContSters129337 ContSters129337 Buna seara. In urma cu 8 ani am divorțat. S-a stabilit atunci ca pensia alimentara sa fie fixa si raportata la salariul de atunci al tatalui copilului. Tot ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. În urma finalizării divortului minorul mi-a fost ... raluca07 raluca07 Bună ziua. În urma finalizării divortului minorul mi-a fost încredințat mie ca mama. Sotul a făcut apel la aceasta decizie și solicita domiciliu ... (vezi toată discuția)
Probleme familiale Rrazvan15 Rrazvan15 Buna ziua/seara ! In primul rand, stiu ca sunt doar un copil de 14 ani ce n-are ce cauta aici, pe forumul acesta . Dar din Decembrie, parintii mei nu se mai ... (vezi toată discuția)